Kuracie mäso v krémovej omáčke s pestom

Hlavné jedlá, Recepty

Lahodná večera hotová za 20 minút? Ó, áno!

Neviem ako vy, ale ja milujem syrové omáčky! A najlepšie v kombinácii s ryžou… (Je to divné?! :D) Bonus – ak je to všetko hotové do 20 minút, pretože keď prídem po dlhom dni domov, nemám chuť vystávať pri hrncoch.

Tak vznikla aj táto večera – kuracie mäsko v lahodnej krémovej syrovej omáčke s pestom. K tomu už len karfiolová ryža so zeleninou a človek by nespoznal rozdiel od jedla kúpeného v reštaurácii. S tým rozdielom, že viete, čo jete 🙂

Najlepšie je na tom, že naozaj nestrávite hodiny pri sporáku. Navyše, nemusíte variť dvojmo -všetci stravníci (či nízkosacharidoví, alebo nie) si pochutnajú rovnako!


Na dve  porcie budeme potrebovať:

  • 300g kuracích pŕs
  • 50g strúhanej mozzarelly
  • 100ml smotany na šľahanie (33%)
  • 3 PL pesta (najlepšie domáceho)
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL čierneho mletého korenia
  • maslo

TIP: Servírujte s karfiolovou ryžou so zeleninou.

Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky. Na rozohriatej panvici roztopíme kúsok masla, pridáme kuracie mäso, soľ, korenie a orestujeme dozlatova.
2. Keď je mäso hotové, pridáme po častiach mozzarellu. Za stáleho miešania počkáme, kým sa syr roztopí a primiešame šľahačkovú smotanu.
3. Miešame, kým sa syr úplne neroztopí v šľahačke a nevznikne krémová omáčka. Pridáme pesto a povaríme aspoň 3 minúty. Servírujeme teplé.

kuracie mäso

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.