Odštartujte deň touto dobrôtkou.
Ahojte! Som späť! Nie, nie, nebola som na dovolenke, ďaleko od reality, opaľujúc sa kdesi na pieskovej pláži pri teplom mori, s koktejlom v ruke a … hmm, kde som to skončila? Nebola som nikde. A to doslovne. Nepohla som zadkom a nevystrčila nos z domu už asi dva týždne…čo vám poviem, skúškové obdobie!
Ale dnes som odovzdala poslednú prácu a konečne sa môžem venovať vám a mojim milovaným receptom. Posledné dva týždne som totiž jedla dve jedlá – omeletu a chili con carne 😀 Ale už som späť, takže poďme nato!
Už tu dlho nebolo nič sladké, čo poviete? (Vlastne už tu dlho NIČ nebolo.) Takže ak ste raňajkový typ a nepohrdnete „sladkým“, tak si určite pripravte túto nízkosacharidovú makovú palacinku na raňajky. Či skôr lievanec? Táto palacinka je totiž dosť hrubá – musí vás predsa zasýtiť na nejaký ten čas.
Určite si k nej pridajte malinový alebo, moj nový favorit, čučoriedkový džem (pripravený asi za 15 minút) a nevynechajte ani vysokotučný biely jogurt, či kyslú smotanu. Posypte kokosovými lupienkami, lyofilizovanými malinami a kúskami tmavej čokolády a neuveriteľne dobré a výźivné raňajky sú na svete! 🙂
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 75g cottage cheese (4,5%)
- 1 vajíčko
- 1-2 PL mletého maku
- ½ ČL vlákniny (psyllium)
- mletá škorica podľa chuti
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
Postup:
- Všetky ingrediencie si zmiešame v miske. Nemusíme používať šľahač, stačí vidlička. Hrudky z cottage cheese nebude cítiť 🙂
- Na rozpálenej panvici si roztopíme kúsok masla. Následne celú zmes vylejeme na panvicu a opekáme z každej strany dozlatova.
- Servírujeme s vysokotučným jogurtom a čučoriedkovým, či malinovým džemom.