Maková nízkosacharidová palacinka s jogurtom a džemom

Dezerty, Raňajky, Recepty

Odštartujte deň touto dobrôtkou.

Ahojte! Som späť! Nie, nie, nebola som na dovolenke, ďaleko od reality, opaľujúc sa kdesi na pieskovej pláži pri teplom mori, s koktejlom v ruke a … hmm, kde som to skončila? Nebola som nikde. A to doslovne. Nepohla som zadkom a nevystrčila nos z domu už asi dva týždne…čo vám poviem, skúškové obdobie!

Ale dnes som odovzdala poslednú prácu a konečne sa môžem venovať vám a mojim milovaným receptom. Posledné dva týždne som totiž jedla dve jedlá – omeletu a chili con carne 😀 Ale už som späť, takže poďme nato!

Už tu dlho nebolo nič sladké, čo poviete? (Vlastne už tu dlho NIČ nebolo.) Takže ak ste raňajkový typ a nepohrdnete „sladkým“, tak si určite pripravte túto nízkosacharidovú makovú palacinku na raňajky. Či skôr lievanec? Táto palacinka je totiž dosť hrubá – musí vás predsa zasýtiť na nejaký ten čas.

maková palacinka

Určite si k nej pridajte malinový alebo, moj nový favorit, čučoriedkový džem (pripravený asi za 15 minút) a nevynechajte ani vysokotučný biely jogurt, či kyslú smotanu. Posypte kokosovými lupienkami, lyofilizovanými malinami a kúskami tmavej čokolády a neuveriteľne dobré a výźivné raňajky sú na svete! 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 75g cottage cheese (4,5%)
  • 1 vajíčko
  • 1-2 PL mletého maku
  • ½ ČL vlákniny (psyllium)
  • mletá škorica podľa chuti
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. Všetky ingrediencie si zmiešame v miske. Nemusíme používať šľahač, stačí vidlička. Hrudky z cottage cheese nebude cítiť 🙂
  2. Na rozpálenej panvici si roztopíme kúsok masla. Následne celú zmes vylejeme na panvicu a opekáme z každej strany dozlatova.
  3. Servírujeme s vysokotučným jogurtom a čučoriedkovým, či malinovým džemom.
maková palacinka

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.