Nízkosacharidová smoothie miska z avokáda

Raňajky, Recepty

Avokádo nemusíte jesť len naslano – dá sa aj nasladko. Bohatá smoothie miska z avokáda je krémová, chutná a zasýti.

Možno ste sa už dočítali, že ovocné šťavy sú plné cukru, navyše pri mixovaní sa stráca vláknina, takže ovocná šťava, či smoothie funguje ako rýchly prísun energie. Raz za čas si doprajem kvalitnú pomarančovú, či jablkovú šťavu, ale celkovo sa tomu snažím vyhýbať.

V lete máme chuť na niečo jednoduché, osviežujúce a studené. Taká vychladená smoothie miska rozmixovaného ovocia je to, po čom naše (prehriate) srdce túži. Malín, čučoriedok aj jahôd ste sa už prejedli? Treba mať otvorenú myseľ a použiť ovocie, o ktorom sme možno ani netušili, že patrí do kategórie ovocie. Magické avokádo!

Okrem toho že je plné zdravých tukov, obsahuje vlákninu a viac ako 20 vitamínov a minerálov. V kombinácii s lahodným kokosovým mliekom tvorí neporaziteľné smoothie duo, ktoré predčí akékoľvek iné svojou chuťou a krémovosťou.

Najväčšou zábavou je ozdobiť si smoothie misku – môžete použiť čokoľvek cez orechy, semienka, orieškové maslo, domácu granolu až po domáci malinový džem, kakaovú polevu a iné.


Na 1 smoothie misku budeme potrebovať:

  • 1 celé zrelé avokádo
  • ½ hrnčeku kokosového mlieka (krémového)
  • ¼ hrnčeku šľahačkovej smotany
  • 1 ČL arašidového masla – nemusí byť!
  • štipka škorice
  • sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. Do misky dáme všetky ingrediencie a ponorným mixérom vymixujeme dohladka. Alternatívne všetko spolu zmixujeme v klasickom mixéri. Kokosové mlieko radšej pridávame postupne, podľa toho, aké husté chceme smoothie.
  2. Podávame s čímkoľvek, čo máme radi.
avokádová smoothie miska
Nekonečno veľa možností topingov

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.