Čo je lepšie ako nepečená torta? Predsa nepečená torta bez cukru s arašidovým maslom a čokoládou!
Počasie sa vyjasňuje a sezóna záhradných párty začína. Ak vás poveria pripravením dezertu, nezúfajte! táto nepečená torta bez cukru s arašidovým maslom a čokoládou je osviežujúca a ulahodí všetkým rovnako. Aj tým, čo zvyčajne dezerty bez cukru nejedia.
Samozrejme je recept jednoduchý a takmer z jednej misy. Menej riadu – viac času na slniečku. Odporúčam ho pripraviť deň vopred, aby pekne stuhol, ale ak mu dáte aspoň dve-tri hodinky, bude to stačiť. Výhodou je, že nič nemusíte piecť a potiť sa v kuchyni. Všetku prácu za vás urobí chladnička.
Torta bez cukru chuťovo aj textúrou pripomína cheesecake. No tentokrát bez cukru, bez múky a bez pečenia. Ozdobila som ju sušenými kvetmi a orieškami od Svět Plodu. Pridala som aj arašidové maslo navrch, ktoré po stuhnutí vyzerá ako karamel. Tak čo, kto si pripraví takúto mňamku na najbližšiu garden párty?
Na 19 cm tortovú formu budeme potrebovať:
Korpus:
- 4 PL mletých mandlí
- 2 PL mletých arašidov
- 3 ďatle (môžeme nahradiť 1 PL orechového masla)
- 1 PL masla
- 1 PL arašidového masla
Krém:
- 500g polotučného tvarohu
- 60g čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
- 2 veľké PL arašidového masla
- 1 ČL kakaa
Postup:
- Všetky suroviny na korpus vymixujeme do hladka. Natlačíme na dno tortovej formy pokrytej papierom na pečenie.
- Čokoládu nakrájame na menšie kúsky a zalejeme smotanou. Ohrejeme v mikrovlnke asi 30 sekúnd a rozmiešame do hladka. Ak ešte nie je čokoláda roztopená, postup zopakujeme. Vmiešame do tvarohu. Pridáme kakao a arašidové maslo a vymiešame do hladka.
- Nanesieme na korpus a necháme v chladničke aspoň 2 hodiny zachladiť.