Nepečený banana split v pohári s ďatlovým karamelom

Dezerty, Raňajky, Recepty

Dokonalo krémový dezert bez zbytočného cukru a ešte k tomu pekne a funknčne v poháriku? To je banana split v pohári s ďatlovým karamelom.

Aj vám sa povaľujú po kuchyni všelijaké sklenené poháriky, ktorým raz už určite plánujete nájsť využitie, aj keď sa tak zatiaľ nestalo ako je rok dlhý? Tak ich opláchnite a pripravte na sladkú nádielku. Urobte do nich banana split plný bielkovín a bez zbytočného cukru.

banana split v pohári

Rýchly, dobrý a špeciálny dezert, ktorým potešíte nielen deti. A verte, že viem o čom hovorím, keď mi môj 22 ročný brat písal ďakovnú správu, keď som mu jeden banana split v pohári doniesla. Tak keď si pochutil tak náročný „zákazník“ ako on, verím, že bude pohárik chutiť aj vám a vašim najbližším.

Konzistencia je kŕemová (ako inak) a jemná. Základom je tvaroh a banány (samozrejme), vylepšené nugátom od Powerlogy (môžete vymeniť za roztopenú čokoládu) a kúskami čokolády navrchu. Nesmie chýbať ani špeciálny ďatlový karamel. Nebojte sa, žiadne varenie, táto ďatlová omáčka je raw a robí tento banana split v pohári výnimočným.

banana split v pohári


Na dva poháriky budeme potrebovať:

Krém:

Ďatlový karamel:

  • 6 ďatlí
  • 6 PL vody

Ostatné:

  • 2 PL Powerlogy nugátu alebo roztopenej čokolády
  • 1/2 banánu na ozdobu
  • 1 kocka čokolády nakrájaná na drobno na ozdobu

Postup:

  1. Banán rozpučíme na kašu, pridáme tvaroh, kešu krém a vymiešame do hladka. Odložíme do chladničky.
  2. Pripravíme si ďatlový karamel. Ďatle rozmixujeme do hladka s vodou na krémovú omáčku. Aby sa s ďatlami lepšie pracovalo, môžeme ich predtým namočiť na 10 minút do horúcej vody.
  3. Polovicu banánu nakrájame na tenké kolieska. Poskladáme poháriky. Na spod nanesieme nugát, kolieska banánu dáme dookola poháriku. Pridáme časť tvarohu, pridáme ďatlový karamel, ďaľšiu časť tvarohu a posypeme nakrájanou čokoládou a polejeme nugátom.
  4. Banana split v pohári servírujeme hneď, alebo skladujeme uzavreté v chladničke.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.