Makovo-citrónový koláč bez cukru a múky

Dezerty, Recepty

Veľ’ká Noc je za dverami a čo ozdobí stôl lepšie ako tento žltučký..koláč! Makovo-citrónový koláč bez cukru nie len dobre chutí, ale upúta každé oko.

S čím sa vám spája Veľká Noc? Mne určite so šibačkou, farbenými vajíčkami a tradíciami v podobe mäsových obložených mís. Paradoxne sme doma nikdy nič špeciálne nevypekali. Ani barančeka, ani sušienky. Stačili nám čokolády, ktoré vyšibal môj brat a otec. Jedli sme ich potom ešte tri mesiace.

Túto Veľkú Noc tradície asi nebudú dodržané – niektorí členovia rodiny pracujú, niektorí idú na wellness a niektorí.. na výlet do Slovenského Raja (ja). 🙂 Preto som pripravila tento žltý koláčik pre všetkých, ktorí si chcú urobiť Veľkú Noc kedykoľvek. Jedno pozretie na tento pozitivitou nabitý koláč bez cukru a hneď ste vo veľkonočnej nálade. Alebo v jarnej 🙂

koláč bez cukru

Nebojte sa, žltá farba je výlučne z prírodných zdrojov – a to z produktov od Powerlogy s kurkumou – vnútri je orechové maslo s kurkumou a navrch roztopená kurkumová čokoláda 🙂 Ak je to pre vás príliš špecifická chuť, nebojte, nie je v recepte príliš výrazná. Len tak príjemne dopĺňa chuť koláčiku.

Štruktúrou je koláč bez cukru skoro ako klasický piškót, len menej suchý 🙂 Rozplýva sa v ústach. No a hlavne – je z jednej misky, v rúre za pár minút a hotovo. Vy si môžete vyložiť nohy a relaxovať.


Na 15x15cm formu budeme potrebovať:

  • 170g mandľovej múky
  • 3 vajcia
  • 150g bieleho jogurt (3,7%)
  • 2 PL kokosového oleja
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 3 PL celého maku
  • 1/4 ČL citrónovej kôry
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL orechového masla s kurkumou Powerlogy (možno vynechať)

Poleva:

  • 60g čokolády s kurkumou Powerlogy (alebo inej)
  • 1 PL šľahačkovej smotany

Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt, kokosový olej, citrónovú kôru a šťavu a orechové maslo a premiešame.
  2. Pridáme suché suroviny – mandľovú múku a prášok do pečiva. Zamiešame a pridáme mak.
  3. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 minút na 180°C.
  4. Keď koláč vychladne, polejeme roztopenou čokoládou zmiešanú so smotanou.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.