Tvarohový koláč bez cukru s lesným ovocím (bez orechov)

Dezerty, Recepty

Ľahučký a jednoduchý tvarohový koláč bez cukru a bez múky, plný bielkovín. A úplne bez orechov. Doplňuje ho len šťavnaté lesné ovocie.

Minule mi niekto z vás napísal na Instagrame, že či by som niekedy mohla urobiť koláčiky bez orechových múk. Že inak sú extra kalorické. Takže, koláč bez cukru, bez múky a ešte aj bez orechov. To je výzva!

Ale ja mám výzvy rada. Tak som sa rozhodla zariskovať a pripraviť koláčik na štýl pečeného tvarohu – tvarohový koláč bez cukru, bez múky a bez orechov s lesným ovocím. Kto ma pozná, vie že jednoduché koláče sú moje obľúbené. Tak som len zobrala tvaroh (použila som nízkotučný krémový, ale s polotučným by to bolo lepšie), pridala vajcia a posypala ovocím. Tadá! Hotovo.

tvarohový koláč bez cukru

Dobre vieme, že orechové múky môžu ísť do peňazí. A hlavne, nie každý ich má vždy poruke. No tento tvarohový koláč bez cukru je z bežných surovín, ktoré má každý doma. Ideálne aj deťom na desiatu, či pre návštevy. Lebo jesť zdravo nemusí byť komplikované.

A ako bonus? Je nízkokalorický a nezaťaží ani žalúdok a navyše ani rozpočet. Tak čo, skúsite? 🙂 Chceli by ste viac takýchto receptov? Dajte mi vedieť v komentári.

tvarohový koláč bez cukru

Na 9 malých kúskov (15x15cm forma) budeme potrebovať:

  • 250g jemného tvarohu (polotučný)
  • 3 vajcia
  • 5 PL lesného ovocia (ja som mala mrazené)
  • sladidlo podľa chuti – ja som použila 4 kvapky stévie a 1/2 PL erithrytolu

Postup:

  1. Vajcia rozšľaháme. Pridáme tvaroh a vymiešame do hladka. Pridáme sladidlo.
  2. Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme cesto. Posypeme ovocím a prípadne orieškami.
  3. Pečieme na 175°C cca 30 minút.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.