Vianočný sprievodca 2021

Blog, Domácnosť, Lifestyle

Vianočný sprievodca pre každého zúfalého Ježiška.

Priznajte sa, koľko máte doma darčekov, ktoré boli zrejme darované z lásky, ale sú absolútne nepoužiteľné? (Áno, pozerám sa na vás, keramické sošky a krikľavé sviečky 😀 ) Ja ich mám veľa a je to vždy taká dilema – vyhodiť ich nechcem, lebo veď mi ich niekto dal s láskou ale na druhej strane…haló, minimalizmus? 😀 Pre takýto prípad som posledné roky zostavovala vždy vianočnú príručku v PowerPointe, ktorú som rozoslala po rodine a bola som šťastná, že som dostala len to, čo som chcela.

No nie každý takú príručku zostavuje a potom prichádza ten pocit zúfalstva, keď bezhlavo blúdime po obchodoch a hľadáme niečo, čo by mohlo byť darčekom na Vianoce (alebo narodeniny) a všetko je buď otrasné, nehodí sa to, je to drahé, alebo je to absolútne bez nápadu a tak skončí buď pri fľaši vína, alebo sviečke. Čo je ešte ten lepší prípad.

Priznávam. Na internetoch trávim veľa času (o veľa viac, ako by sa patrilo) a na Pintereste ešte viac. Milujem krásne veci (nekupujem, len pozerám a pridávam do wishlistu) a predpokladám, že nie som v tom sama. Tento rok som objavila veľa pekných vecí, ktoré by sa mohli páčiť aj vám. Dala som ich teda dokopy a pripravila vianočnú príručku 🙂 Dúfam, že niekomu pomôže pri výbere darčekov.

Spoiler alert: v zozname je aj sviečka 😀 (ale zato pekná!)

Papierenské veci

Fotoalbum

Zdroj: printworks.com

Už dlho som hľadala fotoalbum. Mám malé fotky z Instaxu a chcela som ich niekde nalepiť, no žiaden album mi neprišiel dosť pekný, ani dosť praktický. Potom som našla tento z printworks.com a som nadšená! Strany sú čierne, vyberateľné, viete si tam k fotkám napísať a ešte aj krásne vyzerá (ako knižka). Majú rôzne dizajny – aj k svadbe, narodeniu dieťatka… všetko v krásnom minimalistickom dizajne. Okrem iného ponúkajú aj klasické hry ako šach, domino, karty, či puzzle – rovnako dokonalo vyzerajúce.

Diár

Zdroj: inspiredstories.com

Som veľký diárový fanúšik – aspoň v teórii. V používaní je to už horšie 😀 Ale tento diár kupujem už od 2017. Tento plánovač je navrhnutý tak, aby vám pomohol stanoviť ročné ciele a vytvoriť akčný plán na ich dosiahnutie a zároveň vám poskytol priestor na premýšľanie o vašej ceste – lekciách, výzvach a najdôležitejších udalostiach. Oceňujem aj priestor na trackovanie návykov. Cena sa pohybuje od 30 eur. No ak diáre nie sú váš štýl, stiahnite si zdarma aspoň tento môj ročný motivačný plánovač zdarma tu.

Zápisníky

Zdroj: joandjudy.com

Pri papiernictve ešte zostaneme. Ak máte v okolí papierenského nadšenca milujúceho všetko pekné dizajnové, určite neobíďte Jo and Judy. Okrem dokonalých zápisníkov tam nájdete aj perá, nástenky, pohľadnice, kalendáre, kancelárske veci…no jednoducho všetko, čo musíte mať na vašom pineterstovom kacelárskom stole. S prázdnym košíkom neodídete.

Kozmetika

Klasika aj luxus

Zdroj: meraki.com

Kozmetika je obľúbeným darčekom každé Vianoce. Aj keď povedzme si úprimne, dostať deodorant pod stromček môže byť trochu nepríjemné. Preto, keď budete vyberať kozmetiku, zvoľte napríklad Meraki. Objavila som ich počas mojej práce v Dánsku v 5 hviezdičkovom hoteli, kde sme práve túto kozmetiku používali. Je to kozmetický darček, za ktorý sa nemusíte hanbiť a obdarovaného určite poteší. Okrem klasických mydiel a šampónov majú skvelé masky na tvár, exfoliačné špongie, produkty na starostlivosť o nohy, difuzéry, sviečky a aj prostriedky na umývanie riadu. Na Slovensku zoženiete napríklad na Bellarose.sk.

Medová maska na tvár

Zdroj: alifewithfrills.co.uk

Túto masku mám už dlho na wishliste, ale nakoľko stojí 53 eur, tak ešte počkám do Vianoc, či mi ju niekto nedaruje 😀 Na druhej strane značka Sjo Skin je založená mamou a dcérou, obsahuje 31% švédskeho lokálneho medu a má výborné recenzie. Má hustú textúru, dodáva energiu a vyživuje prirodzenú kožnú bariéru. Nevysušujúci vzorec vyvoláva delikátny hrejivý pocit ako teplá nadýchaná deka v chladný večer. Teda aspoň tak píšu… V ponuke majú aj sérum, tiež za 50€, haha.

Do domácnosti

Soľnička a korenička

Zdroj: designville.sk

Kto by si pomyslel, že niečo tak banálne môže byť krásnym darčekom? Mlynček na soľ a korenie od dánskej značky Menu v hodnote.. ehm..ehm..71€. V každom príapade je to ikonický dizajn, dostupný vo viacerých farebných prevedeniach. Keď raz budem mať vlastný byt, tieto mlynčeky si tam nájdu svoje miesto. Možno. Kúpite napríklad na designville.sk .

Hrnčeky

Zdroj: hm.com

Áno, hrnček je otrepaný darček. Teda pokiaľ nie sú takéto pekné. Jednoduché, minimalistické, bez nápisov, s prírodným lookom-to je môj štýl. Ak aj váš, tieto hrnčeky potešia (prípadne celá súprava?). Mám ich doma už asi rok a milujem ich. Sú akurát na kapučínko, alebo čaj. V mojich Insta stories ich často môžete vidieť. Kúpite v H&M Home. Všetko by som tam vykúpila, keby som mohla 😀 Minimálne raz do týždňa tam vždy zájdem, aby som zistila, čo všetko si nemôžem kúpiť. Priznajte sa, kto je na tom podobne? Pekné hrnčeky nájdete aj v Zara Home, Bellarose.sk.

Misky

Zdroj: westwingnow.sk

Každý kto ma pozná, vie že misky milujem! Keď budem raz mať vlastný byt, polovicu zariadenia budú asi tvoriť len misky. Minule som objavila jednu dokonalosť. Misky Grød na slovenskom eshope! Totižto Grød je sieť bistier v Dánsku a špecializujú sa na ovsenú kašu. V Dánsku to bola moja obľúbená reštaurácia a neielen moja – je to tam naozaj veľký lovebrand. Dáni to milujú. A viete v čom to servírujú? Presne v týchto miskách, ktoré pripravili v spolupráci s Broste Copenhagen! Už dlho som si ich chcela kúpiť, ale nikdy sa mi nezmestili do príručnej batožiny :). Teraz si celú sadu môžete kúpiť na westwingnow.sk za 68eur. A na raňajky sa cítiť ako v Kodani 🙂 P.S. Majú aj hrnčeky! Och, dokonalé.

Plagáty

Zdroj: desenio.sk

Plagáty, to sú také obrazy do budgetu. Keď sa pekne zarámujú, dokážu dotvoriť celú miestnosť a dať jej taký nádych, aký chcete – prírodný, luxusný, abstraktný, boho.. Výber je len na vás. Stránka desenio.sk dokazuje, že to nemusí byť drahá záležitosť. Ponúkajú dokonca aj personalizované plagáty. Raz som dostala od Adama krásny, veľký v podobe mapy Kodane s označeným miestom, kde sme sa prvý krát stretli. Myslím, že to je darček s myšlienkou, ktorý poteší.

Sviečky

Zdroj: westwingnow.sk

Áno, sviečky sú cestou z núdze. Našťastie ich existuje asi milión, od odlievaných do skla, betónu, po voĽne stojace, dizajnové. Sviečka vie byť aj módnou dekoráciou do bytu. Takže poviem Vám, keby som dostala takúto, veru sa aj poteším. Krásne sviečky nájdete na westwingnow.sk – napríklad značky Skandinavisk, Broste Copenhagen, či na Bellarose.sk – Design letters, Meraki. Pekné majú aj tradične v HM Home, Zara Home. Na Slovensku máme tiež krásne sviečky, napríklad Jemnô, SoSlow candles, alebo Simpl.

Pre seba (a na seba)

Unisex peňaženka

Zdroj: myroik.com

Okej, viem, že niektorí majú radi veľké peňaženky, kde sa zmestí celý fotoalbum, milión v jednocentovkách, pokladničné bloky z roku 2010 a zákaznícke karty z obchodov, kde ste boli raz. Ale pre tých, ktorí preferujú minimalizmus – je tu táto peňaženka zo španielskej firmy Roik. Zmestia sa do nej karty, hotovosť a dokonca aj nejaké mince. Ja ju mám a milujem ju. Majú ju vo viacerých farebných prevedeniach, od ružovej až po čiernu. Cena je 59eur a kúpite ju tu. Odporúčam vybrať farebné prevedenie s tmavším predkom, Keďže na bledšej je viac vidieť zašpinenie.

Mulierky

Zdroj: catherinemulier.com

Tieto topánky už mám nejaký ten čas v hľadáčiku. Okrem toho, že to je slovenská značka, pýšia sa pohodlnými a kvalitnými lodičkami z kože a s takým akurát opätkom. To je to čo už dlho hľadám. Vysoké topánky, s ktorými vydržím aj celý deň v robote. A ten dizajn – je jednoduchý, nadčasový, minimalistický. Nosí ich dokonca aj naša prezidentka 🙂 Len neviem akú farbu by som zvolila z tej dokonalej paletky. Predávajú ich aj po jednom – keby sa jedna zničila, jednoducho dokúpite len jednu…alebo že by ste najprv vyskúšali jednu a potom dokúpili druhú?

Niečo celkom iné

CrowdFarming

Zdroj: crowdfarming.com

Ak si na materiálnych záležitostiach nepotrpíte, no predsa len by ste niekoho chceli obdarovať (a darovať wellness pobyt už siedmy rok po sebe už tiež nie je možnosť), skúste CrowdFarming. Ide o službu, kde si objednáte úrodu (ovocie, zeleninu, či aj výrobky ako olivový olej, či čokoláda) priamo od farmára. Vy dostanete kvalitu a oni nemusia strácať peniaze obchodovaním s veľkoobchodmi. Tak isto si môžete „adoptovať“ napríklad strom a potom z neho dostanete úrodu 🙂 Koho by nepotešilo dosať 3 kilá lokálnych, šťavnatých mandariniek, alebo niečoho, čo je práve v sezóne? Pozrite si ich stránku a vyberte si.

Hra Človečina

Zdroj: clovecinahra.sk

Ak ste sa prichytili, že debaty s vašou polovičkou už nebývajú také hlboké ako kedysi a že každodenné problémy a riešenie vecí zdecimovali konverzácie na „A čo budeme zajtra variť?“, je čas darovať si túto hru. Je plná osobných otázok, ktoré rozprúdia komunikáciu, prinesú nové témy a o vašom partnerovi/ke sa dozviete viac. Aj keď ste si mysleli, že viete všetko. My ju máme doma, dostali sme ju od kamarátov a pri jej hraní padali aj slzy 🙂 Majú viacero verzií, aj kamarátskych, aj pre rodičov s deťmi. Kúpite napríklad v PanthaRei alebo na ich stránke www.clovecinahra.sk.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.