Škoricové muffiny bez cukru a múky

Dezerty, Raňajky, Recepty

Tieto škoricové muffiny bez cukru určite pomôžu s ranným vstávaním, aj keď je za oknami víchrica a z teplej postele sa ide ťažko.

Nedeľa, teplý paplón, hrubé ponožky a celý deň pred nami. Čo vás dokáže vytiahnuť z postele? Mňa určite vôňa kávy. A vôňa škorice. Ideálne ak sú to tieto škoricové muffiny bez cukru. K tomu si pozrieť dobrý film, ležať na sedačke, potom prechádzka v prírode, dobre vymrznúť, prísť domov, dať si horúcu čokoládu a k tomu muffiny bez cukru. Moja ideálna nedeľa. Aká je vaša?

Minule mal niekto na Instagrame požiadavku na recepty, ktoré neobsahujú toľko orechov, kvôli kalóriám (a zrejme aj financiám -mandľová múka vie byť dosť drahá). Veľa receptov sa snažím pripraviť z kokosovej múky, ktorá je lacnejšia a ešte jej treba aj menej, lebo saje viac tekutín ako ostatné múky a teda cesto rýchlejšie zhustne. Hrozí vśak, že z koláčiku ostane vysušený kartón, keď to s kokosovou múkou preženieme. Preto pridávam aj grécky jogurt, ktorý podľa mňa tomuto zabráni. Pečenie je veda 😀

V každom prípade sú tieto muffiny bez cukru mäkkučké, chutné a rozvoňajú celý byt po škorici. Ako stvorené na chladné rána a dni, lebo zahrejú aj na duši :). Je len na vás, či ich budete servírovať k brunchu, zbalíte deťom na desiatu, zoberiete si so sebou na túru, alebo vychutnáte si ich večer k horúcej čokoláde.

muffiny bez cukru

Keď by ste si ich chceli obzvláštniť, naneste na ne krém z mascarpone a cupcakes sú na svete. Alebo ich môžete naplniť čokoládovou ganážou pre ešte úžasnejšiu chuť. Ja som ich nechala len tak samotné a podľa mňa sú vyborné. Akurát ku kakauku. 🙂

Osobne som ich dosladila pár kvapkami stévie a hotovo. Ale samozrejme môžete použi’t akýkoľvek druh osladenia, ktorý vám vyhovuje. Či už je to xylitol, erythritol, alebo medík. Stéviu používam najčastejšie, prípadne nesladím vôbec.


Na 4 muffiny budeme potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 1 PL gréckeho jogurtu
  • 2 PL kokosovej múky
  • 1 PL kokosového oleja
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 1/2 ČL škorice
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • pár kvapiek stévie, iné sladidlo.. (možno vynechať)

Postup:

  1. Vajíčka, jogurt a kokosový olej rozšľaháme do hladka.
  2. Pridáme ostatné suroviny a rozmiešame.
  3. Cesto dáme do muffinových foriem (silikónové, papierové) a pečieme cca 20 minút na 180°C.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.