Domáce pizza oriešky

Dezerty, Recepty

Radi chrumkáte niečo slané? Kupované ochutené oriešky väčšinou bývajú plné zvýrazňovačov chuti a cukru. Skúste si ich teda pripraviť doma s obľúbenou pizza príchuťou. Tieto pizza oriešky nebudete vedieť prestať jesť.

Sladké, či slané? Keby som si mala vybrať, radšej by som jedla slané čipsy, ako čokoládu. Ale dobre vieme, že čipsy nie sú zrovna najzdravším jedlom. často to teda nahrádzam orieškami, no keď sa mi už zunujú tie klasické naturálne, opražím si ich na masle a osolím. Alebo upečiem a urobím si pizza oriešky.

V obchode je milión orechov, väčšinou arašidov s rôznymi príchuťami a moje obľúbené určite sú také tie v cestíčku. No väačšinou vždy obsahujú cukor a všeličo iné. Občas je to asi v poriadku ale predsa len, radšej volím tieto domáce v pizza marináde. Odporúčam hneď urobiť dvojitú dávku, zjedia sa fakt rýchlo. čo sa týka typu orechov, použite akékoľvek, čo máte radi. Ja som zvolila mix orechov od svetplodu.sk, kde majú fakt kvalitné orechy.

pizza oriešky

A bonus? Dajú sa krásne zabaliť a darovať ako chutný jedlý darček! Ideálne na Mikuláša, akýkoľvek sviatok, či len tak, z lásky. Viete, že moje obľúbené darčeky sú tie jedlé. Tak ak aj vaše, pizza oriešky sú cesta 🙂 Ideálne aj ako snack pre návštevy. Len riskujete, že nebudú chcieť odísť.


Budeme potrebovať:

  • 250g orechov (mix- kešu, arašidy, mandle, vlašské, para..)
  • 3 PL paradajkového pretlaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 3 ČL pizza korenia (alebo mix byliniek ako oregano, bazalka..)
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 1 ČL mletej sladkej (alebo štipľavej) papriky
  • 1 ČL soli
  • vetvičky rozmarínu

Postup:

  1. V malej miske zmiešame paradajkový pretlak, olivový olej a koreniny.
  2. Do väčšej misky vysypeme všetky orechy, pridáme „marinádu“ a poriadne premiešame. Premiestnime na plech pokrytý papierom na pečenie. Pridáme zopár vetvičiek rozmarínu.
  3. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 150°C a pečieme 5 minút. Potom premiešame a pečieme ešte tri minúty. Znova premiešame a dopečieme ešte tri minúty, kým marináda nie je suchá. V prípade potreby ešte zopakujeme.
  4. Po upečení necháme úplne vychladnúť na plechu, aby boli chrumkavé. Potom servírujeme, alebo zabalíme ako darček 🙂

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.