Jesenná čokoláda so škoricou a kardamomom

Dezerty, Recepty

Kto miluje horkú čokoládu, nech sa prihlási. A čo takto ju ešte obliecť do jesenného šatu? To sa hlásim dvojnásobne. Táto jesenná čokoláda so škoricou a kardamomom poteší oči aj chuťové poháriky.

Čokoládu milujem, no takto v jesennom šate ešte viac. Minulý rok na Vianoce som pripravila vianočnú verziu, vhodnú ako darček, čo ma inšpirovalo aj na vytvorenie jesennej verzie. Kombinácia tekvicových semiačok, výrazných červených goji bobuliek a žltých jedlých kvietkov mi prišla extrémne vhodná. A určite obzvláštnia každú čokoládu. No keď ešte pridáme škoricu a kardamóm – táto čokoláda je bezchybná a hlavne – čo môže byť viac jesenné.

čokoláda

Keď ju nechcete skladovať v chladničke, môžete ju skúsiť temperovať, nemala by sa potom topiť. Priznám sa, túto techniku som ešte neskúšala – a dosť sa zato hanbím. Pritom to nie je žiadna raketová veda, ale mám voči tomu nejaký psychický blok – ako v minulosti s kysnutým cestom. V tomto článku po anglicky je to pekne všetko vysvetlené, tak ak máte čas, určite si to pozrite a vyskúšajte. Chystám jeden vianočný recept, kde sa mi temperovaná čokoláda zíde, tak to možno vyskúšam 🙂

čokoláda

No a samozrejme – čokoládu s výborným zložením, orechy, sušené ovocie a jedlé kvety nájdete na svetplodu.sk, odkiaľ všetky tieto prísady mám 🙂


Na 1 bežnú tabuľku čokolády budeme potrebovať:

  • 100 g horkej čokolády
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • štipka mletého kardamomu
  • 3 PL nasucho opražených tekvicových semiačok
  • 2 PL goji
  • 1 PL jedlých kvietkov
  • 2 PL nasekaných makadamiových orechov

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli. Vmiešame škoricu a kardamom a poriadne zamiešame.
  2. Nalejeme do hranatej formy pokrytej papierom na pečenie (alebo rozotrieme do požadovaného tvaru) a posypeme ostatnými surovinami – semiačkami, goji, kvietkami a nasekanými orechami.
  3. Dáme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 40 minút. Pred podávaním nasekáme. Skladujeme v chladničke.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.