Nepečené čokoládové sušienky s orechami a granátovým jablkom

Dezerty, Recepty

Čokoládové sušienky bez pečenia? A navyše len z pár surovín a s jednoduchým postupom? Skúste tieto.

Aj vy milujete rýchle snacky? Niekedy sa proste človeku nechce vypekať… hlavne keď celý deň sedím za počítačom na homeoffice, nestíham odpisovať na maily a obedujem s miskou pred počítačom. Vtedy fakt nie je čas na pečenie, aj keď chuť na sladké nemizne…vtedy prichádzajú nepečené čokoládové sušienky.

Aj keď čokoládové sušienky je asi silný názov, lebo sú nepečené, takže sa nesušia.. sú to jednoducho čokoládové kôpky obsahujúce samé dobré suroviny. A je to tak jednoduché. Len roztopíte čokoládu a zamiešate do nej čokoľvek ľúbite. Ja som použila mix orechov – hlavne pistácie (Omg!) a lyofilizované granátové jablko (Omg na druhú) a na záver na vrch trošku soli. No mňam!!

čokoládové sušienky

Všetky suroviny v naj kvalite zakúpite na svetplodu.sk. Myslím, že lyofilizované granátové jablko som videla len tam. A pripomínam, že s kódom “niesomzcukru5” máte u nich 5% zľavu 🙂 Spolupracujem s nimi už nejaký ten piatok a musím povedať, že oriešky a ovocie od nich majú top kvalitu. A majú fakt veľký výber, aj mandľovú múku, ktorú používam vo veľa receptoch mám vždy od nich. Odporúčam 🙂


Na asi 9 čokosušienok budete potrebovať:

  • 50g horkej čokolády
  • Cca 50-70g orechov nasekaných na hrubo
  • 2-3 PL lyofilizovaného granátového jablka
  • Štipka morskej soli


Postup:
1. Čokoládu roztopíme, primiešame do nej nasekané orechy, lyofilizované ovocie, zamiešame, aby všetko bolo obalené v čokoláde.
2. Lyžicou naukladáme na tanier pokrytý papierom na pečenie do tvaru sušienky. Posolíme a dáme schladiť do chladničky (20min) alebo do mrazáku (10min) a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.