Figy v čokoláde s morskou soľou

Dezerty, Recepty

Figy v čokoláde s morskou soľou sú rýchly, zdravý a trochu netradičný snack. Ak ste ich nikdy neskúšali, veľmi odporúčam. Definitívne si ich budete chcieť pripraviť znovu.

Jesť zdravšie je vo svojej podstate jednoduchá záležitosť – stačí pridať viac prirodzených, nespracovaných potravín a obmedziť tie priemyslene spracované. Sústrediť sa na skôr na tú prvú časť, keďže pridávanie je menej stresujúce ako obmedzovanie sa :)Taký je môj vzorec, ktorý pre mňa funguje.

figy v čokoláde

Raňajky, obedy aj večere zvládtnete, ale kritické sú snacky? Chápem. Kto by nemal chuť na niečo sladké, alebo naopak, slané a chrumkavé. Ale nebojte, princíp je aj v tomto prípade rovnaký – viacej dobrého a menej toho zlého 🙂 Rýchlosť a jednoduchosť prípravy sú kľúčové, dvojhodinové vypekanie vie pravdepodobne odradiť aj najnamotivovanejšieho človeka a kúpi si radšej niečo sladké v obchode. Takže na záchranu prichádzajú tieto figy v čokoláde s morskou soľou.

Sú zdravé, dobré, rýchle a… s čokoládou! Haló, potrebujete ešte presviedčanie? 🙂 Vyberte si na tento recept buď čerstvé figy, alebo mrazom sušené. Tie obyč sušené, ktoré poznáme z vianočného stola, sú väčšinou ešte dosladzované sirupom.

figy v čokoláde

Sezóna fíg je u nás však krátka (a práve teraz!), takže ak na figy v čokoláde dostanete chuť, zaobstarajte si lyofilizované figy. Sú to mrazom sušené figy a teda bez pridaných cukrov, konzervačných látok. A navyše sú extra chrumkavé. Mylsím, že vďaka chrumkavosti sa do tohto receptu hodia ešte viac ako čerstvé. Ja som ich kúpila na svetplodu.sk a s kódom „niesomzcukru5“ máte aj na ne 5% zľavu 🙂


Na 10 ks budeme potrebovať:

  • 10 ks plátkov lyofilizovaných alebo čerstvých fíg
  • 3 štvročeky čokolády
  • štipka morskej hrubozrnnej morskej soli

Postup:

  1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, alebo v mikrovlnke.
  2. Figy namočíme do čokolády a naukladáme na tanier pokrytý papierom na pečenie. Posypeme morskou soľou.
  3. Necháme zatuhnúť v chladničke aspoň na 20 minút. Hotovo!

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.