Čokoládový koláč bez cukru s ríbezľami

Dezerty, Recepty

Hľadáte koláč bez cukru a múky, ktorým nesklamete ani zvyšok rodiny a nehanbili by ste sa ho naservírovať aj na narodeniny? Skúste tento čokoládový koláč bez cukru s ríbezľami.

Najradšej varím, pečiem a tvorím keď je vonku škaredo. Nie len preto, že je taká prijemná hygge atmosféra, umocnená ešte aj tou vôňou z pečenie, ale aj preto, lebo vtedy je najlepšie svetlo na fotenie! 😀 No fakt, tie fotky sú najkrajšie, keď je také mäkké prirodzené svetlo. Zásadne vyjdú lepšie, ako keď je slnečno. Tak ma aspoň niečo poteší v tom sychravom počasí. Ale ako Dáni hovoria, nie je zlé počasie, iba zlé oblečenie 🙂 čím sa aj patrične riadia, keď aj vo fujavici idú do roboty na bicykloch 😀

čokoládový koláč bez cukru

No ale poďme si ešte pripomenúť leto. Včera som dostala posledné letné domáce ríbezle od kamarátky, tak dnes bol ríbezľový čokoládový koláč s bez cukru. Obyčajné piškótové cesto (ehm no obyčajné – bez múky a bez cukru samozrejme), lahodná vrstva šľahačky a čerstvé ríbezle. Mňam a fakt sa mi podaril, zjedol sa rýchlosťou svetla ?

čokoládový koláč bez cukru

Samozrejme až po tom, ako som ho dve hodiny fotila… Fotiek som urobila asi milión, ale nakoniec sa mi aj tak páčili tie najjednoduchšie – čo na ne poviete?❤️ Keď sa na ne pozriete kritickým okom, myslím, že môžete zhodnotiť, že takýto koláč by vás nezahanbil, ani keby ste ho naservírovali návšteve, prípadne urobili z neho narodeninovú tortu 🙂


Na 15 x15 cm formu budeme potrebovať:

  • 170g mandľovej múky (mletých mandlí, nie odtučnenej)
  • 3 vajcia
  • 150g bieleho jogurtu (min. 3,7% tuku)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 10 kvapiek stévie (môžeme vynechať)
  • 2 ČL kakaa
  • 3 kocky tmavej čokolády

    Na vrch:
  • 125 ml šlahačkovej smotany 33%
  • 1 hrnček ríbezlí

Postup:

  1. Vajíčka vyšľaháme do penista. Pridáme jogurt a stéviu a premiešame.
  2. Pridáme suché suroviny – mandľovú múku, prášok do pečiva a kakao. Premiešame a na záver vmiešame nadrobno nakrájanú čokoládu.
  3. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 30 minút na 180°C.
  4. Keď koláč vychladne, potrieme vyšľahanou šľahačkou a posypeme ríbezľami.
čokoládový koláč bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.