Domáca zmrzlina s malinami (bez zmrzlinovača)

Dezerty, Recepty

Leto rovná sa zrmzlina. To je jednoducho tak. Poctivá domáca zmrzlina s malinami je ale iný level. A ešte ktomu z pár surovín. Vyskúšajte!

Nebudem vám ani hovoriť, že je teplo. To ste si asi stihli všimnúť. Sprchujem sa 3x denne a aj tak umieram. Ale keď bolo v máji zima, sťažovala som sa na zimu. No čo, my ľudia sme večne nespokojní. Teda aspoň ja, čo sa počasia týka 🙂

Ale na tom teple je jedna dobrá vec. A tým zrovna nemyslím preplnené kúpaliská. Myslím tým to, že si konečne môžeme dať ľadovú kávu. A zmrzlinu samozrejme! Teda takto…ja nie som fanúšikom zmrzky. Fakt. Ja viem, je to zrejme neuveriteľné, ale je to tak. 🙂 Nikdy som nevedela zjesť celý nanuk a zásadne som vždy polovicu z McFlurry posunula kamarátkam. Občas si ale samozrejme jeden alebo dva kopčeky kvalitnej zmrzky doprajem. A najmä v takomto teple.

domáca zmrzlina s malinami

Teraz už v obchode zoženiete naozaj akékoľvek zmrzliny, bezlaktózové vegánske, vśelijaké. Dokonca na jednom projekte vegánskej zmrzliny pracujem. No väčšinou obashujú všeličo nepekné, najčastejšie kopy cukru 🙂 Ale viete aká je najideálnejšia? Tá domáca zmrzlina, do ktorej viete, čo ide 🙂 A nebojte nepotrebujete zmrzlinovač.

Recept mi dala mama a tajomstvo spočíva v tom, že sa šľahačka vyšľahá a potom zmieša s príchuťou, akú chceme. Ja som tentokrát zvolila maliny, ale môže to byť akékoľvek ovocie, čokoláda, straciatella, kávička, citrón… No chápete. Prípadne ak sa chcete odviazať, viem si predstaviť aj Horalky, či Kinder čokoládky 🙂

Je to celé extra jednoduché – 2 základné suroviny, šľahačka a „príchuť“ podľa gusta. To je všetko. Potom len zmiešať, naliať do dózy a zamraziť. Voilá, hotovo 🙂

Ja som nepridávala žiaden cukor, ani sladidlo. Maliny, čo som mala však boli dosť kyslé, tak som pridala 3 PL kešu-kokos masla od Powerlogy, čo zmrzku krásne osladilo. Ale tento krok pokojne vynechajte a vaša domáca zmrzlina bude extra osviežujúca, alebo pridajte lyžicu medu. Tak či tak to bude super letný osviežujúci dezertík.


Na cca 5 porcií budeme potrebovať:

  • 250 ml šľahačkovej smotany 33%
  • 150g malín
  • 3 PL kokos-kešu masla (možno vynechať, prípadne nahradiť, pozri vyššie)

Postup:

  1. Smotanu vyšľaháme na šľahačku.
  2. Maliny rozmixuejeme dohladka a ak chceme, precedíme, aby sme sa zbavili zrniečok.
  3. Šľahačku zmiešame s malinami, pridáme kešu maslo, alebo sladidlo, dobre premiešame.
  4. Dáme do uzatvráreteľnej plastove nádoby a dáme zamraziť aspoň na 3-4 hodiny.
  5. Naberieme do misie, ozdobíme a podávame.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.