Banánovo-arašidové ovsené sušienky bez cukru a múky

Dezerty, Recepty

Rýchly a zdravý snack, ktorý si môžete zobrať so sebou kamkoľvek – to sú ovsené sušienky bez cukru.

Tieto banánovo arašidové sušienky sú momentálne hitom u nás doma. Po upečení sa zjedli asi za 10 minút, ešte teplé. A rozvoňali celý byt!

ovsené sušienky bez cukru

Teda neviem, že či sušienky sú správny názov, lebo nie sú vôbec suché. Tieto banánovo-arašidové ovsené sušienky bez cukru a múky sú skôr také mäkkučké, sladké, s chrumkavými kúskami arašidov a ovsených vločiek. A to pravé orechové im dodávajú čokoládové kúsky. Mňam!

Je to fakt skvelý snack aj keď si potrebujete zobrať niečo malé so sebou do roboty, deťom na desiatu alebo na túru. Zobrala som ovsené sušienky bez cukru aj do officu a všetkým chutili. Tak keď sa chcete zapáčiť kolegom, odporúčam 🙂

ovsené sušienky bez cukru

Najlepšie na tom je, že celá výroba trvá asi 30 minút a zašpiní sa jedna miska. Za mňa najdôležitejší fakt o tomto recepte! 😀

Vyskúšate?


Na cca 10 sušienok budeme potrebovať:

  • 2 banány
  • 1 vajce
  • 6 PL ovsených vločiek
  • 1 PL arašidového masla
  • 1 PL arašidovej múky (možno nahradiť kokosovou alebo pridať viac ovsených vločiek)
  • 30-40g tmavej čoko

Postup:

  1. Banány popučíme na kašu, pridáme vajco, rozmiešame. Pridáme vločky, arašidové maslo a múku, vymiešame a nakoniec pridáme čokoládu nakrájanú na drobno.
  2. Pomocou lyžice vytvoríme sušienky na plechu pokrytom papierom na pečenie. Pečieme cca 10-15 min na 185°C.

Inak arašidová múka sú vlastne na veľmi jemno pomleté arašidy. Zakúpite napríklad na Svět plodů.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.