Slané lievance bez múky s údeným lososom

Hlavné jedlá, Raňajky, Recepty

Máte chuť na niečo špeciálne, ale zároveň nechcete strávi’t v kuchyni pol života? Slané lievance bez múky s údeným lososom vám rozjasnia deň!

Už dlhšie som mala chuť na údeného lososa a aj keď je využití veľa, chcela som si dať niečo netradičné. Vy už zrejme dobre viete, ako ja rada obmieňam staré recepty. Zobrala som teda osvedčené cesto na palacinky, spravila ho hustejšie a na slano a hotovo. Úplne iné jedlo z v podstate rovnakých surovín.

Pár slov k lievancom / palacinkám. Tieto lievance bez múky sa netrhajú! Je to cesto, ktoré sa vám zaručene podarí! Musíte však nasledovať pár inštrukcíí. Po prvé, panvica. Musí byť nelepivá a hlavne poriadne rozohriata. Ja som pridala aj olej. Po druhé, zachovanie pomeru surovín. Ak dáte veľa cottage cheesu, nepôjde to odlepiť, bude tam veľa syra, ktorý sa roztopí a vznikne z toho syrová praženica (verte mi, to nechcete..vlastná skúsenosť). Po tretie, postup. Pri lievancoch neodporúčam zobrať zufaňu a cesto naliať na panvicu. Cottage ostane v strede a vajco sa vám roztečie po celej panvici, čo pri malých lievancoch nechceme. Pekne zobrať lyžičku, a po troche dať cesto na panvicu, chvíľku počkať kým “stuhne” v želanom tvare a potom pridať druhú vrstvu cesta.

lievance bez múky

No a keď máme slané lievance bez múky hotové, vrstvíme s horčicovou omáčkou a lososom a avokádom. Tá kombinácia lososa a horčice je úplne super! Popravde som sa inšpirovala v Ikei, kde práve lososa s horčicou podávajú. Haha pre mňa je ozaj inšpirácia všade!

Kde ju čerpáte vy? 🙂


Na 2 porcie (12 malých lievancov) budeme potrebovať:

  • 200g cottage cheese
  • 3 vajcia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 mladé cibuľky
  • soľ, korenie

    Horčicová omáčka:
  • 100g cream cheese (napríklad Smotanová nátierka)
  • 1 PL horčice
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • čerstvý kôpor

    Prekladáme s:
  • 100g údeného lososa
  • 1 avokádo

Postup:

  1. Cibuľkou nakrájame na jemno a zmiešame s ostatnými surovinami na lievance. Pomaličky na veľmi slabom ohni, trošku oleja, a rozohratej panvici postupne lyžičkou vytvárame lievance. Pečieme asi 3 minúty z každej strany.
  2. Suroviny na omáčku rozmiešame a natierame ňou lievance. Prekladáme nakrájným avokádom a lososom.

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.