Fit ovsený koláč bez cukru

Dezerty, Raňajky, Recepty

Je niečo lepšie ako dať si na raňajky, alebo desiatu koláč? Je! Keď je to zdravý fit ovsený koláč bez cukru, ktorý nielen poteší, ale aj zasýti.

Ovsený koláč bez cukru som si robievala v Dánsku stále. Dáni totiž milujú ovsené kaše (teda kaše všeobecne, ale ovsená vedie). Dokonca tak veľmi, že celá reštauračná sieť podáva len ovsené kaše. Ovsené vločky (havregryn) sa nachádzajú v každej dánskej kuchyni.

ovsený koláč bez cukru

Tak ma to inšpirovalo, že som si tam ovsenú kašu robievala každé ráno. Ak svietilo slnko (2 dni v lete haha) a ja som mala náhodou voľno (tiež 2 dni v lete hahah) tak sme si s kamarátkou naplánovala ranný brunch v parku. Nabalili sme si dobrotky, čo každá doma uvarila, zobrali si deku a od rána sedeli v parku. No ovsená kaša na prenášanie nie je nič moc a tak sa mi zdalo super zapiecť ju do koláča. Odvtedy je to môj obľúbený snack, ktorý sa dá ľahko podávať ako dezert, alebo zbaliť na túru do ruksaku.

ovsený koláč bez cukru

Tento fit ovsený koláč bez cukru je jeden z mojich obľúbených. Je totiž zdravý a pritom nechutí zdravo. Chápeme sa? 😀 Je plný chuti a najlepšie na ňom je, že si ho môžete ochutiť tak ako máte radi. Ja mám rada kombináciu všetkého – ovocie, kokos, čokoláda, ale môže byť super napríklad aj s kakaom a arašidovým maslom. Všetko viete kúpiť na Svět plodů 🙂 Alebo čokoláda-banán. Hmm keď nad tým tak rozmýšľam, tuším si ho idem zase spraviť…

ovsený koláč bez cukru

Pridáte sa? 🙂


Na zapekaciu misu (15 kociek) budeme potrebovať:

  • 1 a pol hrnčeku ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnčeku strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeku sekaných orechov
  • 60 g tmavej čokolády
  • 1/2 hrnčeku mrazeného ovocia
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • Sladidlo/med podľa chuti
  • škorica podľa chuti

Tip: Pred servírovaním môžeme koláč poliať roztopenou čokoládou, alebo orechovým malsom.

Postup:

  1. Všetko zmiešame vo väčšej mise a poriadne premiešame. Počkáme 10 minút a potom dáme cesto do misy vystlanej papieorm na pečenie.
  2. Pečieme 30 minút na 180°C.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.