Krémová brokolicová polievka s čedarom a slaninou

Hlavné jedlá, Recepty

Že polievka nemôže byť sýta? Omyl! Táto krémová brokolicová polievka vám nahradí obed – lebo si na sto percent vypýtate dupľu.

Koľkokrát sa vám už stalo, že neviete, čo variť? Mne asi tak každý druhý deň. Preto nikdy nie je dosť receptov z jedného hrnca. Sýtych, jednoduchých a s čo najmenej zašpineného riadu.

Taká je aj krémová brokolicová polievka. Jendoducho všetko dáte do jedného hrnca a hotovo. V podstate. Ja som sa rozhodla už aj tak sýtu (haló? čedar v polievke? mňam!) vylepšiť plátkami chrumkavej slaniny. A poviem vám, že som bola najedená až do večera.

Tým, že je taká super krémová, je to ultimátne „comfort food“. No jednoducho jedlo, ktoré sa hodí k takému pohodlíčku na gauči. A k deke. Takže bonusové body, ak ste celý deň vymrzli na prechádzke vonku a doma si dáte túto polievku. Garantujem, že vtedy bude chutiť aspoň tak stonásobne lepšie 🙂

Ak nemáte po ruke čerstvú brokolicu, nezúfajte. Pokojne použite tú mrazenú (my máme doma vždy aspoň kilové balenie 😀 ). Hoďte ju rovno do hrnca k cibuli, veď čo budete špiniť ďaľší hrniec. Len vám zrejme pustí viac vody, tak potom uberte na vývare.

krémová brokolicová polievka

Nie ste fanúšik brokolice? Skúste karfiolovú verziu.


Na 3-4 porcie budeme potrebovať:

  • 50g masla
  • 60g cream cheese (Bánovecká nátierka, Philadelphia..)
  • 140g strúhaného čedaru
  • 1 cibuľa
  • 400g brokolice (jedna brokolica)
  • 500ml vývaru alebo vody
  • 80 ml šľahačkovej smotany (33%)
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ, korenie
  • 3-4 plátky slaniny

Postup:

  1. V hrnci rozohrejeme maslo. Pridáme cibuľu nakrájanú na malé kúsky a roztlačeý cesnak. Restujeme do sklovita.
  2. Pridáme brokolicu nakrájanú na menšie kúsky a zalejeme vývarom. Varíme na na miernom ohni do zmäknutia brokolice. Následne stiahneme z plameňa a tyčovým mixérom rozmixujeme do hladka.
  3. Vrátime na sporák, pridáme cream cheese a čedar a miešame, kým sa syr neroztopí. Pridáme soľ a korenie a prmeiešame.
  4. Medzitým si opražíme slaninu do chrumkava.
  5. Polievku servírujeme teplú, s opraženou slaninkou.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.