Keď sa povie kokosový rez, možno si predstavíte presladený zákusok. Toto sú však vegánske nepečené kokosové rezy bez cukru a sú to najlepšie kokosové rezy, aké ste mali. Sľubujem.
Tento recept ma naozaj prekvapil! Tieto jogurtové nepečené kokosové rezy bez cukru sú totiž neskutočne dobré! Ani som nedúfala, že z toho bude taký fakt dobrý koláč vzhľadom na to, že je takmer celý z kokosu..a vegánsky!
Ja teda nie som žiaden vegánsky čarodejník. Popravde som si koláč bez vajec nevedela príliš predstaviť. Ale objavovať nové možnosti, chute a spojenia je na varení a pečení predsa to najlepšie. A nezáleží na tom, z akého typu stravovania.
Aj vám sa to niekedy stane, že vás koláč prekvapí? Lebo vegánsky-nevegánsky, toto je koláč mesiaca. Je svieži, vôbec nemá takú ťažkú kokosovú chuť, je vláčny, jednoduchý..aha..a nepečený! A ako som spomínala – vegan. Navyše aj sugarfree, glutenfree..no všetko free 😀
Popravde však tento experiment nemohol dopadnúť inak ako super. Totiž základom sú kvalitné suroviny keď máte kvalitné suroviny z Wild and Coco. Okrem krásneho dizajnu (juuj) sú ich výrobky v top kvalite.
Dokonca s kódom PAPAJAPREBIOTIC máte k prvej objednávke automaticky zadarmo yoguard, takže tento koláčik budete môcť hneď pripraviť. 🙂
Na 9 kociek (15x15cm forma) budeme potrebovať:
- 1 a 1/2 hrnčeku strúhaného kokosu
- 1/2 hrnčeku lyofilizovaných černíc
- 300g kokosového vegan jogurtu Wild and Coco
- 3 PL kokosového masla Wild and Coco
- 8 kvapiek stévie
- 1/2 hrnčeka mrazeného alebo čerstvého bobuľového ovocia
- 50g vegan čokolády
- 2 PL kokosového mlieka (tuhá časť) Wild and Coco
TIP: Černice môžete vymeniť za iné mrazom sušené ovocie, či ovocný/superfoods prášok a docielite tak inú farbu koláčiku.
TIP 2: Pre nevegánsku verziu použite obyčajný biely jogurt a klasickú 70% čokoládu.
Postup:
- Lyofilizované černice rozomelieme na prach. Zmiešame so strúhaným kokosom. Pridáme kokosové maslo a zamiešame, budú sa vytvárať hrudky. Pridáme jogurt a stéviu a poriadne zamiešame, aby sme vytvorili jednotné cesto.
- Formu vystelieme papierom na pečenie. Kokosové „cesto“ natlačíme lyžicou rovnomerne do formy. Snažíme sa ho stlačiť čo najviac, aby sa nám neskôr nedrolilo. Dáme schladiť na 30 minút do chladničky.
- Medzitým necháme voľne roztopiť bobuľové ovocie (ak máme mrazené) a rozmixujeme na pyré.
- Kokosový základ vyberieme z chladničky a natrieme naň ovocné pyré.
- Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli, a zmiešame s kokosovým mliekom izbovej teploty. Túto zmes natrieme na vrch, na ovocné pyré. Zarovnáme a dáme chladiť apsoň na dve hodiny do chladničky.
- Nakrájame nožom namočeným v horúcej vode a podávame.
Tento recept bol vytvorený vďaka spolupráci s Wild and Coco.