Vegánske nepečené jogurtové kokosové rezy bez cukru

Dezerty, Recepty

Keď sa povie kokosový rez, možno si predstavíte presladený zákusok. Toto sú však vegánske nepečené kokosové rezy bez cukru a sú to najlepšie kokosové rezy, aké ste mali. Sľubujem.

Tento recept ma naozaj prekvapil! Tieto jogurtové nepečené kokosové rezy bez cukru sú totiž neskutočne dobré! Ani som nedúfala, že z toho bude taký fakt dobrý koláč vzhľadom na to, že je takmer celý z kokosu..a vegánsky!

kokosové rezy bez cukru

Ja teda nie som žiaden vegánsky čarodejník. Popravde som si koláč bez vajec nevedela príliš predstaviť. Ale objavovať nové možnosti, chute a spojenia je na varení a pečení predsa to najlepšie. A nezáleží na tom, z akého typu stravovania.

Aj vám sa to niekedy stane, že vás koláč prekvapí? Lebo vegánsky-nevegánsky, toto je koláč mesiaca. Je svieži, vôbec nemá takú ťažkú kokosovú chuť, je vláčny, jednoduchý..aha..a nepečený! A ako som spomínala – vegan. Navyše aj sugarfree, glutenfree..no všetko free 😀

Popravde však tento experiment nemohol dopadnúť inak ako super. Totiž základom sú kvalitné suroviny keď máte kvalitné suroviny z Wild and Coco. Okrem krásneho dizajnu (juuj) sú ich výrobky v top kvalite.

kokosové rezy bez cukru

Dokonca s kódom PAPAJAPREBIOTIC máte k prvej objednávke automaticky zadarmo yoguard, takže tento koláčik budete môcť hneď pripraviť. 🙂


Na 9 kociek (15x15cm forma) budeme potrebovať:

  • 1 a 1/2 hrnčeku strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeku lyofilizovaných černíc
  • 300g kokosového vegan jogurtu Wild and Coco
  • 3 PL kokosového masla Wild and Coco
  • 8 kvapiek stévie
  • 1/2 hrnčeka mrazeného alebo čerstvého bobuľového ovocia
  • 50g vegan čokolády
  • 2 PL kokosového mlieka (tuhá časť) Wild and Coco

TIP: Černice môžete vymeniť za iné mrazom sušené ovocie, či ovocný/superfoods prášok a docielite tak inú farbu koláčiku.

TIP 2: Pre nevegánsku verziu použite obyčajný biely jogurt a klasickú 70% čokoládu.

Postup:

  1. Lyofilizované černice rozomelieme na prach. Zmiešame so strúhaným kokosom. Pridáme kokosové maslo a zamiešame, budú sa vytvárať hrudky. Pridáme jogurt a stéviu a poriadne zamiešame, aby sme vytvorili jednotné cesto.
  2. Formu vystelieme papierom na pečenie. Kokosové „cesto“ natlačíme lyžicou rovnomerne do formy. Snažíme sa ho stlačiť čo najviac, aby sa nám neskôr nedrolilo. Dáme schladiť na 30 minút do chladničky.
  3. Medzitým necháme voľne roztopiť bobuľové ovocie (ak máme mrazené) a rozmixujeme na pyré.
  4. Kokosový základ vyberieme z chladničky a natrieme naň ovocné pyré.
  5. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli, a zmiešame s kokosovým mliekom izbovej teploty. Túto zmes natrieme na vrch, na ovocné pyré. Zarovnáme a dáme chladiť apsoň na dve hodiny do chladničky.
  6. Nakrájame nožom namočeným v horúcej vode a podávame.
kokosové rezy bez cukru

Tento recept bol vytvorený vďaka spolupráci s Wild and Coco.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.