Teplá raňajková kokosová kaša bez ovsených vločiek

Raňajky, Recepty

Po vianočných koláčikoch poteší na raňajky farebná a teplá kaša bez ovsených vločiek. Je krémová a takmer celá z kokosu!

Priznávam, že mám veľmi rada ovsené kaše a občas si ich doprajem. Niekto však ovsené vločky nemôže, či nechce jesť. A v tom prípade zvoľte túto možnosť – kaša bez ovsených vločiek totiž predčí vaše očakávania. Je neuveriteľne krémová, hustá a sýta. A hlavne… TÁ FARBA!

kokosová kaša bez ovsených vločiek

Za farbu vďačí jednej tajnej surovine – dračiemu ovociu! Použila som skvelé lyofilizované (mrazom sušené), ktoré som pomlela na prach a zamiešala do kaše. Hneď chytila takúto krásnu ružovú farbu. Dračie ovocie, alebo pitahaya, je exotické ovocie plné vitamínov B2, B3 a C. Nabije vás energiou a podporí zdravie.

Napadlo mi, že táto kaša bez ovsených vločiek sa dá super obmieňať. Ak do kokosovej kaše primiešate napríklad modrú spirulínu, bude modrá, zelenú spirulinu, či matcha prášok a bude zelená, či dokonca aktivované uhlie a máte čiernu kašu. Raňajky sa tak stanú nie len chutnými, ale ešte aj zábavnými 🙂

kokosová kaša bez ovsených vločiek

Kokosová kaša bez ovsených vločiek je dosť sýta vďaka kokosu, tak odporúčam menšiu porciu. Osviežte si ju napríklad čerstvým, či mrazeným ovocím, čokoládou, či orieškami.

Tak čo, akú farbu by ste si zvolili? 🙂


Na 2 porcie budeme potrebovať:

200ml kokosového mlieka
100ml kokosovej vody (môžno nahradiť obyčajnou vodou)
3 PL kokosovej múky
1 hrnček lyofilizovaného dračieho ovocia
6 kvapiek stévie (možno vynechať)

Postup:

  1. Dračie ovocie namelieme na prach. V menšom hrnci zmiešame kokosové mlieko a kokosovú vodu.
  2. Privedieme k varu, stíšime plameň a vmiešame kokosovú múku. Odporúčam miešať metličkou, aby nevznikli hrudky. Následne vmiešame prach z dračieho ovocia a stéviu. Znovu rozmiešame metličkou.
  3. Varíme približne 5-6 minút za stáleho miešania.
  4. Nalejeme do misiek a ozdobíme. Kaša zhustne viac počas chladnutia.
kokosová kaša bez ovsených vločiek

Kokosové mlieko, vodu aj múku mám od Wild and Coco. Majú kvalitné a chutné suroviny, ktoré zaručia podarený recept 🙂 S kódom „PAPAJAPREBIOTIC“ máte k prvej objednávke kokosový jogurt zdrama 🙂

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.