Avokádový puding s proteínom

Dezerty, Raňajky, Recepty

Rýchly, proteínom nabitý dezert, ktorý zasýti a navyše je vegánsky? Skúste tento avokádový puding. Je hustý, krémový a neskutočne dobrý.

Dnešný nedeľný dezert sa niesol v hesle jednoducho-rýchlo-dobre a tak vznikol tento krémový, hustý, bohatý avokádový puding, ktorý je navyše vegánsky. Milujem dezerty z jednej misky. A tento puding je presne taký. Jednoducho nahádžete suroviny do mixéra a hotovo. Menej riadu = šťastnejšia ja, haha.

avokádový puding

Tento avokádový puding je vďaka avokádu (veď samozrejme) dosť sýty, tak odporúčam rozdeliť na 3-4 porcie podľa veľkosti avokáda, ja som mala fakt obrovské :D. Najlepšie je, že môžete použiť aj avokádko, čo vám už dlhšie sedí na linke. A to isté banán. Čím hnedší, tým lepší – sladší.

avokádový puding

Puding môžete ozdobiť čímkoľvek, či už čerstvým/mrazeným ovocím, alebo orieškami. Ja som zvolila kokosové čipsy, ktoré som chvíľku opražila na panvici, aby sa rozvoňali. Avokádový puding s nimi chutil skvele.


Na 3 porcie budeme potrebovať:

  • 1 avokádo
  • 1 banán (môžeme vynechať)
  • 3 PL kešu masla
  • 1 ČL vegánskeho proteínu vanilkového proteínu
  • Šťava z 1 limetky
  • vanilka

Postup:

  1. Všetko spolu zmixujeme a keď to bude príliš husté, pridáme trochu vody či mandľového mlieka.

Odporúčam použiť kešu-kokos maslo od Powerlogy, je to to najlepšie orechové maslo, aké som kedy jedla. Mám od nich aj čistý vegánsky proteín bez umelých farbív a príchutí.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.