Rýchly, proteínom nabitý dezert, ktorý zasýti a navyše je vegánsky? Skúste tento avokádový puding. Je hustý, krémový a neskutočne dobrý.
Dnešný nedeľný dezert sa niesol v hesle jednoducho-rýchlo-dobre a tak vznikol tento krémový, hustý, bohatý avokádový puding, ktorý je navyše vegánsky. Milujem dezerty z jednej misky. A tento puding je presne taký. Jednoducho nahádžete suroviny do mixéra a hotovo. Menej riadu = šťastnejšia ja, haha.
Tento avokádový puding je vďaka avokádu (veď samozrejme) dosť sýty, tak odporúčam rozdeliť na 3-4 porcie podľa veľkosti avokáda, ja som mala fakt obrovské :D. Najlepšie je, že môžete použiť aj avokádko, čo vám už dlhšie sedí na linke. A to isté banán. Čím hnedší, tým lepší – sladší.
Puding môžete ozdobiť čímkoľvek, či už čerstvým/mrazeným ovocím, alebo orieškami. Ja som zvolila kokosové čipsy, ktoré som chvíľku opražila na panvici, aby sa rozvoňali. Avokádový puding s nimi chutil skvele.
Na 3 porcie budeme potrebovať:
- 1 avokádo
- 1 banán (môžeme vynechať)
- 3 PL kešu masla
- 1 ČL vegánskeho proteínu vanilkového proteínu
- Šťava z 1 limetky
- vanilka
Postup:
- Všetko spolu zmixujeme a keď to bude príliš husté, pridáme trochu vody či mandľového mlieka.
Odporúčam použiť kešu-kokos maslo od Powerlogy, je to to najlepšie orechové maslo, aké som kedy jedla. Mám od nich aj čistý vegánsky proteín bez umelých farbív a príchutí.