Perníková torta bez cukru a múky

Dezerty, Recepty

Celá torta bez cukru a bez múky. Neveríte, že sa to dá? Táto perníková torta je vláčna, chutná a tak trochu vianočná. Stojí za vyskúšanie.

Tora bez cukru a bez múky sa naozaj spraviť dá a chutí výborne. Tento recept je toho dôkazom. A aj to, že sa zjedla rýchlosťou blesku. 🙂

Okrem toho, že skvelo chutí, podľa mňa aj krásne vyzerá. Na tortách sa mi najviac páči ten priestor na kreativitu, kde sa môžete odviazať. Ja som tortu celú obtrela do biela mascarpone krémom a vrch som poňala minimalisticky, zimne. Obtieranie torty si však vyžaduje určitú prax, aby vám to išlo od ruky, ale netreba sa toho báť. Som si istá, že by sa zjedla, aj keby nemala najrovnejší okraj. 🙂 Ak si to však chcete „naštudovať“, na mojom Instagrame nájdete podrobný video návod 🙂

torta bez cukru

Táto torta bez cukru má mnoho variácií. Ja som zvolila pridanie perníkového korenia do korpusu a lahodnú jablkovo-škoricovú plnku, ktorá dodala torte šťavu a vianočný nádych. Pokojne si však môžete recept upraviť podľa seba. Čo tak napríklad višňová náplň a čokoládová ganáž? To znie tiež dobre.

torta bez cukru

Na 19cm tortu budeme potrebovať:

  • 150g mandľovej múky
  • 4 vajíčka (bielky a žĺtky oddelene)
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • 3 ČL perníkového korenia
  • 125g mascarpone
  • 30g masla (roztopeného)

    Krém:
  • 150g mascarpone
  • 250ml smotany na šľahanie

    Plnka:
  • 1 jablko
  • škorica, ghee

TIP: Množstvo krému vystačí na polonahý efekt torty. Ak chcete aby bola torta celá biela, zvoľte dvojnásobné množstvo surovín na krém.

Postup:

  1. Pripravíme si korpus. Bielka a žĺtka si rozdelíme do dvoch misiek. Bielka vyšľaháme do tuha. K žĺtkam pridáme mascarpone a roztopené maslo a vyšľaháme do homogénnej hmoty.
  2. V ďalšej miske si zmiešame všetky suché ingrediencie. Tieto postupne primiešame metličkou k žĺtkovej zmesi. Ak je cesto príliš husté, môžeme pridať trochu vody, avšak treba myslieť nato, že po pridaní bielok cesto zredne. Nakoniec primiešame jemne, po častiach vyšľahané bielky, kým sa nespoja s cestom.
  3. Pečieme vo forme vyloženou pečiacim papierom na 180°C približne 40 minút.
  4. Medzitým si pripravíme krém-vyšľaháme spolu mascarpone a šľahačku do tuha. Plnku si pripravíme tak, že jablko orestujeme na ghee so škoricou.
  5. Vychladený korpus rozkrojíme na 3 časti a plníme krémom a plnkou. Necháme si trochu krému aj na obtretie torty zvonku.
torta bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.