Okej, okej. Bez mučenia priznávam, že orechové maslá sú moja závislosť. Ale cookies bez cukru z orechového masla, to je nový level, naozaj!
Kto sa ešte pridáva do môjho klubu závislákov? Milujem ho v každej podobe a tieto sušienky sú moje nové obľúbené. Také jednoduché a taaaaak. Strašne. Dokonalé! Veď ako inak, keď sú z kešu a kokos masla, ktoré chutí úplne ako Raffaello na lyžičke a to nepreháňam.
Bože zastavte ma niekto kým zjem celý plech. Sú zvrchu chrumkavé a zvnútra krásne lahodné, naozaj ako naozajstné sušienky a keby som mala doma 4 poháre masla tak z celého spravím tieto cookies bez cukru. Mňam!
Mimochodom, použila som kešu+kokos maslo od Powerlogy. Je naozaj výborné a môžem ho len a len odporučiť.
Na 6 sušienok budeme potrebovať:
- 1 vajíčko
- 1 PL najemno mletých mandlí
- 3 PL masla cashew/kokos
- 1 štvorček čokolády
TIP: Po upečení a vychladnutí, namočte spodok sušienok do čokolády.
Postup:
- Čokoládu nakrájame na malé kúsky.
- Všetky suroviny aj s čokoládou spolu zmiešame a vymiešame polotuhé cesto.
- Plech pokryjeme pečiacim papierom. Cesto naberieme lyžicou a formujeme sušienky. Nerozlejú sa a ani príliš nenarastú, tak pokojne bližšie k sebe.
- Pečieme cca 15 minút na 170°C, do zlatista.