4 rady, ako sa počas karantény nezblázniť

Blog, Lifestyle

Naše režimy sú rozhodené a naše „normálno“ je preč. Ako to zvládnuť?

Ak čakáte rady typu „Každé ráno sa vyparáď a namaľuj aj keď nikam nejdeš a budeš sa cítiť úspešne“ tak rovno tento článok preskočte. Z každej strany na mňa vybiehajú rady a tipy čo všetko sa dá vo voľnom čase robiť. Lenže…mne sa nič nechce. A všetky tipy na to, čo všetko stihnúť, mi pripomínajú ako veľmi strácam čas. A z toho som logicky smutná a ešte demotivovaná. Vidíte sa v tom? Tak čitajte ďalej.

  1. Zbavte sa očakávaní a tlaku.

Hlavne tlaku na seba od seba. Začnite od nuly. Viem, že je to ťažké, keď na vás vyskakujú zo sociálnych médií dokonalí ľudia, ktorí okrem každodenného cvičenia, učenia sa nového jazyka a pečenia kváskového chleba, stíhajú aj vytvoriť deťom bezchybný učebný plán na doma, ktorý nezahŕňa tablet ani televízor. Klobúk dole. Ak k nim nepatríte a jediné, čo chcete robiť je ležať v posteli, doprajte si to. Bez výčitiek. A vypnite tie Instagramy! Stačí, že negatívne emócie na nás idú zo správ a médií takmer v hodinových intervaloch. Netreba sa ubíjať ešte aj porovnávaním s Insta-vzormi.

2. Vážte si maličkosti

WOW, aká rada. Myslím to však vážne. Aj napriek tomu, čo sa okolo nás deje, život ide ďalej. Či sa nám to páči, alebo nie. Nedá sa len tak zastaviť. Toto obdobie môže trvať ešte niekoľko mesiacov. Niekoľko mesiacov z vášho života, ktoré vám už nikto nevráti. A áno, voľný čas navyše je skvelá vec a mohli by ste sa počas tých pár mesiacov naučiť nový jazyk, alebo zlepšiť kondičku. Ak sa však na to necítite, akceptujte to a sústreďte sa na maličkosti. Na to, že konečne môžete dlhšie spať, pripraviť si skvelé raňajky. Skúsiť ten nový recept. Pracovať z pohodlia gauča bez podprsenky a hladkať pri tom psa. Piť kávu zo svojho obľúbeného hrnčeka. Užívať si, že nemusíte ísť nikam MHD, či hľadať parkovanie. Nosiť celý deň tepláky. Sústreďte sa na tieto malé radosti a možno sa tak začnete tešiť na nový deň.

3. Urobte si rozvrh a snažte sa ho dodržiavať.

Nie, váš rozvrh nemusí obsahovať 10 nových ćinností naplánovaných do poslednej minúty. Ale na to, aby váš život v týchto časoch bol čo najviac podobný tomu „normálnemu“, dodržiavanie rutiny je základ. Zahrňte do rozvrhu aj self-care aktivity, na ktoré sa budete tešiť. Nemusíte plánovať nič veľké – stačí trebárs malá prechádzka, vstávanie o tej istej hodine, či varenie a pečenie oblúbeného receptu. Pomôže vám to cítiť sa stabilizovane a bezpečne.

4. Ostaňte v kontakte

Máte pocit, že najradšej by ste ostali v posteli celý deň a keď vám zvoní mobil, chcete ho vyhodiť von oknom? Chápem. Pred tým než ho vyhodíte, aspoň si zapíšte čísla kamarátok:) Samota je fajn, pokiaľ neprerastie do osamelosti. Počas týchto dní vám kávička s kamáratkou zaručene zdvihne náladu. Hlavne keď pri tom môžete ostať v posteli. 🙂

Čokoľvek (ne)budete robiť, buďte na seba samých milí. Zaslúžite si to. 🙂

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.