Perníkový mugcake bez múky a cukru

Dezerty, Recepty

Malý koláčik pre jedného, ktorý zasýti, pripomenie Vianoce a prebudí chuťové poháriky. To je perníkový mugcake bez múky a cukru. Vyskúšate?

V posledných dňoch sa mi bežne stáva, že chodím domov neskôr z práce a z fitka a ostáva mi málo času pripraviť sa na ďaľší deň a spraviť si dobrú večeru z kvalitných potravín. Ten prvý problém riešim vstávaním o takmer dve hodiny skôr, ako musím odísť z domu, čím získavam viac času. Čoskoro o tom napíšem viac 🙂

Ten druhý problém pre mňa vlastne nie je ani problém, keďže takmer všetky moje recepty su rýchle a jednoduché. A občas sa idem najesť von. Ak nás sledujete na Instagrame, tak ste mohli vidieť, že včera sme popri nákupoch jedla išli -tak torchu z núdze – na večeru do Ikea. Bola som osobne veľmi milo prekvapená, že človek má veľa nízkosacharidových možností, od lososa, kuracie, až po hermelín. Za grilovaný hermelín a kopu brokolice som zaplatila….. presne 2,49eur!!! Čo je skvelá cena za plnohodnotné jedlo 🙂

No v každom prípade, kde som to skončila? Aha, že sú moje recepty veľmi jednoduché a zaberú minimum času. A ak mám chuť na dezert, alebo si chcem pripraviť niečo do práce, pripravím si mugcake, lebo to je najjednoduchší koláčik 🙂 Naposledy som si spravila tento perníkový mugcake bez múky a cukru…a bol to úplný sen! Navrch som si ešte pridala kopu mandľového masla a fakt som si pochutila.

A nepopieram, že si ho nabudúce dám namiesto večere 🙂


Na 1 mugcake budeme potrebovať:

1 PL mletých lieskových orechov
1/2 PL kokosovej múky
1 vajíčko
1 PL bieleho jogurtu
1/2 ČL perníkového korenia
1/2 ČL prášku do pečiva
pár orechov (vlašských, mandlí, lieskovcov..)

TIP: Najlepšie chutí tento koláčik s mandľovým maslom. Neváhajte ho ním ozdobiť.

Postup:

  1. Orechy nakrájame na malé kúsky.
  2. Všetko spolu vymiešame do homogénneho cesta.
  3. Dáme do hrnčeku a v mikrovlnke ohrievame cca 2 minúty, kým nie je povrch koláčiku upečený. Ešte teplé vyklopíme z hrnčeku na tanier.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.