Pstruh na masle s citrónom a rozmarínom

Hlavné jedlá, Recepty

Rýchla, zdravá a exkluzívna večera pre vašich známych? Pstruh na masle s citrónom a rozmarínom je jasná voľba!

Stále si hovorím, že by som mala jesť viac rýb. A vyprážaný kapor sa neráta! 🙂 V jeden večer sme si chceli urobiť príjemné „hygge“ posedenie s našimi kamarátmi a tak bolo večerné menu jasné – pstruh na masle.

pstruh na masle

Samozrejme ako vždy sme nestíhali a večeru sme začali pripravovať hodinu predtým, ako mali naši hostia prísť. Našťastie je toto taká rýchlovka, že sme stihli pripraviť a upiecť ryby, batáty, sparviť šalát a ešte aj domáci cesnakovo-smotanový dressing.

Takže odvtedy je to môj obľúbený rýchly recept na zahnatie hladu, ale aj očarenie všetkých hostí. Zjedlo sa totiž všetko a ostali len rybie kostičky 🙂


Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 4 pstruhy dúhové
  • 1 veľký citrón
  • 8 plátkov masla (0,5cm hrubé)
  • čerstvé stonky rozmarínu
  • soľ, korenie

TIP: Podávame s pečenými batátmi a zeleninovým šalátom.

Postup:

  1. Vykuchané ryby opláchneme a osušíme.
  2. Každú rybku primerane osolíme a okoreníme z každej strany, aj z vnútra.
  3. Citróny si nakrájame na plátky a každý plátok ešte na polovicu. Do vnútra každej rybky dáme plátky citróna (dve polovice), vetvičku rozmarínu a 2 plátky masla.
  4. Plech pokryjeme papierom na pečenie, rybky naň poukladáme a pečieme pod alobalom zhruba 15 minút na 175°C. Alobal dáme dole a dopečieme ďaľších 15 minút.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.