Mäkký biskupský chlebík bez múky

Dezerty, Raňajky, Recepty

Ťažko sa vám lúči s vianočným časom? Upečte si mäkký biskupský chlebík bez múky a cukru. Rozvonia vám celý byt a chutí božsky. Vianočne.

Viem, že je už po Vianociach aj po celých sviatkoch. Bohužiaľ som však predvianočné prípravy nestíhala tak ako som si predstavovala a tak som ani neprišla s novými receptami na vianočné koláčiky. Našťastie iní blogeri stihli napiecť a spísať mňamky na vianočné „cukroví“, ako napríklad jsemlowcarb.cz a jeho linecké koláčiky. Pevne verím, že ste teda mali na výber z veľkého množstva tradičných receptov v necukrovom šate 🙂

Mäkký biskupský chlebík bez múky

Aj keď boli sociálne siete zaplavené vianočnými pochutinkami, receptov na mäkký biskupský chlebík som príliš veľa nevidela. Vlastne ani neviem, či sa tento koláč tak volá. Žeby to bola vianočná štóla? Neviem. Ak ste v koláčoch viac zbehlí, dajte mi vedieť do komentárov 🙂

Mäkký biskupský chlebík bez múky

V každom prípade tento chlebík nemusí ostať spätý len s Vianocami. Ja si ho určite budem robievať častejšie, napríklad vždy v nedeľu namiesto vianočky 🙂 Viem si ho predstaviť ešte s čerstvým ovocím, alebo mandľovým maslom ako dokonalé raňajky alebo brunch.

Mäkký biskupský chlebík bez múky

Je úžasne mäkký a šťavnatý, plný orieškov a lahodnej čokolády. Z lieskovcovej múky je dostatočne sladký aj bez cukru 🙂 Dal by sa ešte vylepšiť pridaním lyofilizovaného ovocia namiesto sušeného plného cukru. Tak čo, vyskúšate? 🙂

Mäkký biskupský chlebík bez múky

Na jeden bochník budeme potrebovať:

  • 2 PL kokosovej múky
  • 5 PL najemno namletých lieskovcov
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 3 vajcia
  • 4 PL bieleho jogurtu (3,7%)
  • 1/2 ČL perníkového korenia
  • hrsť vlašských orechov
  • 4 kocky vysokopercentnej čokolády
  • 1/2 ČL prášku do pečiva

TIP: Vychladnutý biskupský chlebík bez múky polejte rozpustenou čokoládou zmiešanou s maslom alebo smotanou na šľahanie.

Postup:

  1. Orechy a čokoládu nakrájame na malé kúsky. Všetky suché suroviny zmiešame, pridáme vajcia a jogurt a vymiešame husté cesto.
  2. Bochníkovú formu vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne navrstvíme. Pečieme cca 30 minút na 175°C.
Mäkký biskupský chlebík bez múky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.