Mini perníkové cupcakes s vanilkovým krémom bez cukru

Dezerty, Recepty

Extrémne rýchly a jednoduchý vianočný recept z jednej misky. Mini perníkové cupcakes bez cukru skrášlia každý vianočný stôl.

Zajtra prvá adventná nedeľa a ja nemám ešte ani jeden vianočný recept pripravený! To je myšlienka, ktorá mi dnes blúdila v hlave. Od rána som však nemala náladu nič vymýšľať (tobôž ísť na nákup), takže už som sa vnútorne začala zmierovať, že dnes sa piecť nebude.

cupcakes bez cukru

Lenže po uprataní bytu a po dobrom obede som zrazu mala čas. Stále sa mi rovnako nechcelo, ale teda že aspoň zabijem nudu. Tak som zobrala pár základných surovín a vznikli tieto dokonalé mini perníkové cupcakes bez cukru. Chutia ako niečo medzi Vianocami a obláčikom. Mňam! Úplne sa rozpúšťajú v ústach.

cupcakes bez cukru

Navyše, stačí vám jedna miska (dve, ak robíte aj krém). Ak sa vám naozaj veľmi nechce, krém pokojne vynechajte a budete mať perníkové mini muffinky, čo je tiež výhra 🙂

V recepte som použila menej tučný jogurt, ktorý je redší. Ak máte 10%, pokojne stačí jedna lyžica. A ak nemáte lieskovcovú múku, nahraďte mletými vlašskými orechami, alebo pridajte pol lyžice kokosovej.

cupcakes bez cukru

Sladidlo som nepoužila, podľa mňa sú sladké dosť z kokosu 🙂 Perníkové korenie som kúpila už zmiešané (bez cukru samozrejme), ale pokojne si urobte domáce zmiešaním škorice, klinčekov, badiánu, zázvoru a pomarančovej kôry.

Ak vás náhodou začala ovládať panika s prichádzajúcim adventom, prečítajte si náš článok o tom, ako sa vyhnúť stresu. Ja si ho asi vytlačím, aby som ho mala stále na očiach 😀

cupcakes bez cukru

Na cca 15 mini cupcakes budeme potrebovať:

Cesto:

  • 2 vajíčka
  • 2 PL bieleho jogurtu (3,8%)
  • 2 PL kokosovej múky
  • 1 PL mletých lieskovcov
  • 1 ČL perníkového korenia
  • 2 kocky tmavej čokolády
  • 1/4 ČL prášku do pečiva

TIP: Pre ušetrenie času nerobte krém, ale polejte muffinky roztopenou horkou čokoládou.

Krém:

  • 50g mascarpone
  • 100ml šľahačkovej smotany
  • vanilka (1/2 struku-zrniečka)

Postup:

  1. Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme jogurt a lyžicou poriadne premiešame. Pridáme suché suroviny vrátane korenia, poriadne premiešame do hladka a nakoniec vmiešame čokoládu nasekanú na malé kúsky.
  2. Naplníme malé papierové košíčky a dáme piecť na cca 15-20 min. na 180°C. Cesto trošku stúpne.
  3. Medzitým si pripravíme krém. Mascarpone, šľahačku aj vanilku dáme do jednej misy a šľahačom vyšľaháme dotuha.
  4. Na vychladené mini cupcakes dáme krém pomocou cukrárskeho vrecka. Posypeme škoricou a ozdobíme orechom.
cupcakes bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.