Jednoduché čokoládovo-orechové košíčky bez cukru

Dezerty, Recepty

Čo tak si pripraviť cez Vianoce super rýchly dezert bez pečenia? Skúste tieto jednoduché čokoládovo-orechové košíčky bez cukru a neoľutujete.

Tento recept som nerobila už poriadne dlho. Vlastne som ho vôbec nikdy nerobila ja, lebo ho vymyslel Adam asi pred rokom. Vtedy som prišla unavená z práce, so zlou náladou a jediné na čo som mala chuť bolo niečo sladké. Adam nelenil a behom chvíľočky vykúzlil toto veľdielo. Moja nálada sa zlepšila v momente o 100%.

Odvtedy mám k tomu receptu emočný vzťah. 🙂 Medzičasom sme tak nejak na ňho zabudli, ale teraz prišiel pod ruku v pravý čas. Uponáhľané predvianočné obdobie rovná sa nepečený, rýchly dezert.

čokoládovo-orechové košíčky bez cukru

Keď máte doma len čokoládu, zvyšky orechového masla a 1/2 tégliku šľahačky, ostáva vám byť len kreatívny 🙂 Tak vznikli aj tieto dokonalé čokoládovo-orechové košíčky bez cukru.

Odporúčam si ich ešte viac zvianočniť (áno, odteraz je „zvianočniť“ naozaj slovo) pridaním perníkového korenia do orechového masla. Lebo veď prečo nie. A na vrch si dajte opražené nadrobno nakrájané mandle. Vianočné nebíčko v ústach zaručené!

Pre viac tipov na vianočné cukrovinky si pozrite kategóriu Vianoce. 🙂


Na 4 kusy budeme potrebovať:

  • 80g vysokopercentnej čokolády
  • 80ml smotany na šľahanie (33%)
  • 1+2 PL masla
  • 4 PL mandlového masla (veľké)

TIP: Primiešajte do madlového masla perníkové korenie. Vianočná atmosféra zaručená.

Postup:

  1. Čokoládu nalámeme do misky na malé kúsky. V hrnci si zohrejeme smotanu na šľahanie – musí byť horúca, ale nie vriaca.
  2. Horúcou smotanou zalejeme nalámanú čokoládu a miešame, kým nevznikne hustá ganáž. Pridáme 1PL ma a znovu poriadne premiešame. Nalejeme do muffinových formičiek asi do polovice (košíčkov) – ja som použila silikónové formičky. Odložíme na cca 10-15 minút do mrazáku.
  3. Mandlové maslo si tiež roztopíme so zvyšnými 2PL masla (buď v hrnci alebo v mikrovlnke).
  4. Košíčky vyberieme z mrazáku a nalejeme na nich roztopené orechové maslo. Posypeme obľúbenými topingami (orechy, ovocie..) a dáme znovu zachladiť. Buď na 15 minút do mrazáku, alebo na hodinku do chladničky.


Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.