Čo je lepšie ako maslové, chrumkavé cookies? Chrumkavé cookies bez cukru, ktoré sa vám úplne rozplynú v ústach! A navyše s kúskami čokolády.
Už dlho som nerobila žiaden recept a veľmi mi to chýbalo. Cez víkend sme s Adamom mali nabitý program. On išiel do Prahy a ja do Kodane. A neviem ako vy, ale ja sa vždy teším, že dlhú cestu si môžem skrátiť nejakým dobrým jedlom.
Napadlo mi, že nás vyzbrojím na cestu čerstvo napečenými sušienkami s kúskami čokolády. Bol to skvelý nápad, to vám poviem! Lenže už v rúre tak voňali na celý byt, že keď som ich vybrala, hneď sme ich zjedli. Ups. Ledva sme vydržali počkať, kým trošinku vychladnú. Takže z pochúťky na cesty boli nakoniec raňajky. S kakaukom.
Tieto cookies bez cukru sú neskutočne chrumkavé a chutné aj bez sladidla. Veľa „keto sušienok“ býva gumových, alebo skôr ako piškót, ale tieto sú skutočne chrumkavé, ako sušienky byť majú. Nehovorím o úžasne lahodnej kokosovo-maslovej chuti doplnenej o čokoládové kúsky. Mňam!
Do polovice cesta som potom primiešala kakao, aby boli ešte viac čokoládové. Tak ak sa neviete rozhodnúť, tiež si spravte takýto mix. Nabudúce skúsim pridať perníkové korenie 🙂
Na cca 10 kusov budeme potrebovať:
- 80g masla
- 35g kokosovej múky
- 40g strúhaného kokosu
- 1 vajíčko
- 15g vysokopercentnej čokolády
- 1 ČL prášku do pečiva
- vanilka (napr. semienka z 1/2 vanilkového struku, alebo extrakt)
TIP: Ak chcete mať cookies viac čokoládové, pridajte do cesta 1-2 PL kakaa.
Postup:
- V miske zmiešame všetky suché suroviny. Čokoládu nakrájame na malé kúsky a prisypeme do suchých surovín. Pridáme zmäknuté maslo a rozšľahané vajíčko.
- Miesime rukami, kým nie sú všetky suroviny poriadne prepojené a nevznike nám cesto. Z neho tvarujeme sušienky a ukladáme ich na plech pokrytý pečiacim papierom. Pokojne aj bližšie k sebe, veľmi sa neroztečú.
- Pečieme na 160°C približne 20 minút.