Dúhový chia puding bez cukru

Raňajky, Recepty

Jedno z mojich obľúbených jedál, ktoré je niečo medzi raňajkami a dezertom. Chia puding bez cukru z kokosového mlieka. A najlepšie, keď je dúhový, aby rozjasnil deň 🙂

Pripravte si raňajky večer. Nie je nič lepšie ako si ráno sadnúť už k hotovému. Ušetríte čas, námahu a ešte si aj pochutíte. Neodporúčam jedine vtedy, ak neodoláte vôni kokosového mlieka a puding zjete ešte predtým, ako je hotový. 🙂

Aj keď sa to nezdá, je to výživné jedlo, plné dobrých tukov, z naozajstných surovín a bez sladidiel. Chia puding bez cukru sa hodí nielen na raňajky, ale poľahky nahradí ľahší obed, či potréningovú večeru.

Teraz, keď nie je bobuľové ovocie v sezóne, kupujem najradšej mrazené. Tie čerstvé su buď dovážané, alebo bez chuti, alebo oboje naraz. Mrazené malinky si roztopte a potom ich vychladené primiešajte do pudingu.

Alebo čo tak preliať chia puding horúcimi malinami? Podľa mňa dokonalá mňamka na uzimené dni. 🙂

Tento recept bol vytvorený pre Valentínsky e-book, ktorý si celý môžte stiahnuť tu.

chia puding bez cukru

Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 400ml kokosového mlieka (plnotučné-60% kokos. extraktu)
  • 3 PL chia semienok
  • 100g mrazených malín
  • 1 vanilkový lusk

TIP: S farbami sa môžte vyhrať podľa nálady. Použite napríklad čučoriedky (fialová), matcha prášok (zelená), či kakao (hnedá).

Postup:

  1. Kokosové mlieko dáme do misky (aj tuhú aj tekutú časť) a pridáme vanilku z vanilkového lusku. Elektrickým šľahačom prešľaháme kým sa tekutá časť spojí s tuhou. Pridáme chia semienka, premiešame lyžičkou a necháme v chladničke cez noc.
  2. Pred servírovaním roztopíme mrazené maliny a vrstvíme do pohárov. Spodná vrstva – lyžica samotných malín. Druhá vrstva – lyžica chia pudingu a lyžica malín. Tretia vrstva – samotný chia puding.
chia puding bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.