Rýchla a jednoduchá príloha k mäsku, či chutná vegetaránska večera – zelené fazuľky.
Vybrala som sa do obchodu s tým, že si idem kúpiť zelené fazuľky k steaku, ale nemali iné než kilové balenie :). Takže si viete predstaviť, že mi asi dlhšie trvalo zbaviť sa všetkého toho množstva.
Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, a preto som vďaka tomu upustila uzdu kreativite a vymýšľala rôzne kombinácie. Niekto by to nazval aj „čo chladnička dala“. Jeden z mojich výmyslov vyšiel nad moje očakávania, a tak sa s vami oň podelím.
Príprava je jednoduchá, rýchla a zároveň nenáročná na ingrediencie. 🙂
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- cca 300g zelenej fazuľky
- 200 ml smotany na šľahanie
- 150g mozzarelly
- 2 lyžice parmezánu (nemusí byť)
- 50g nesolených mandlí
- 2 strúčiky cesnaku
- maslo
- soľ a korenie
Postup:
- V hrnci rozohrejeme smotanu na šľahanie a keď začne vrieť, uberieme na teplote (na približne 6) a po častiach vsypávame mozzarellu.
- Pridáme soľ, korenie a cesnak.
- Za neustáleho miešania varíme až kým sa syr úplne roztopí a vznikne omáčka.
- Medzitým si na panvici rozohrejeme maslo a keď začne bublať prihodíme fazuľku.
- Po asi 3 minútach restovania na strednej teplote pridáme mandle a ochutíme soľou a korením.
- Keď okraje fazuliek začnú chytať zlatistú farbu pridáme syrovú omáčku
- Restujeme približne 3 minútky, aby sa chute spojili.
- Podávame mňamku.