Zelené fazuľky so syrovou omáčkou

Hlavné jedlá, Recepty

Rýchla a jednoduchá príloha k mäsku, či chutná vegetaránska večera – zelené fazuľky.

Vybrala som sa do obchodu s tým, že si idem kúpiť zelené fazuľky k steaku, ale nemali iné než kilové balenie :). Takže si viete predstaviť, že mi asi dlhšie trvalo zbaviť sa všetkého toho množstva.

Ako sa hovorí, všetko zlé je na niečo dobré, a preto som vďaka tomu upustila uzdu kreativite a vymýšľala rôzne kombinácie. Niekto by to nazval aj „čo chladnička dala“. Jeden z mojich výmyslov vyšiel nad moje očakávania, a tak sa s vami oň podelím.

Príprava je jednoduchá, rýchla a zároveň nenáročná na ingrediencie. 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • cca 300g zelenej fazuľky
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 150g mozzarelly
  • 2 lyžice parmezánu (nemusí byť)
  • 50g nesolených mandlí
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • soľ a korenie

Postup:

  1. V hrnci rozohrejeme smotanu na šľahanie a keď začne vrieť, uberieme na teplote (na približne 6) a po častiach vsypávame mozzarellu.
  2. Pridáme soľ, korenie a cesnak.
  3. Za neustáleho miešania varíme až kým sa syr úplne roztopí a vznikne omáčka.
  4. Medzitým si na panvici rozohrejeme maslo a keď začne bublať prihodíme fazuľku.
  5. Po asi 3 minútach restovania na strednej teplote pridáme mandle a ochutíme soľou a korením.
  6. Keď okraje fazuliek začnú chytať zlatistú farbu pridáme syrovú omáčku
  7. Restujeme približne 3 minútky, aby sa chute spojili.
  8. Podávame mňamku.
zelené fazuľky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.