Mandľovo-citrónové raw guľky so zázvorom

Dezerty, Recepty

Konečne raw guľky bez ďatlí.

Na trhu je nespočetné množstvo všelijakých raw balls, balených, či “fresh”, ale asi tak v 99,9% prípadov sú z ďatlí, čo nemusí byť vyslovene zlé, ale ja po nich vyhladnem ešte viac. Nehovoriac o tom, že sú často s ďalším sušeným ovocím, ktoré je dosladzované cukrom. Takže..nie, ďakujem 🙂

Na druhej strane je to praktické, hlavne keď teraz vďaka môjmu snaženiu o fit život behám z roboty do fitka. Veľa krát by sa mi zišlo len niečo malé pred tréningom, taký prísun energie a tak som vyrobila tieto raw guľky bez ďatlí.

mandľové raw guľky

Sú z mandľového masla s citrónom a zázvorom. Čo je divné, lebo citrónové veci nemusím, ale toto je tak dobrá kombinácia, že som si to zamilovala! Hlavne teraz na jeseň, sú tieto korenisté kombinácie moje obľúbené 🙂

Mandľové maslo zvyčajne kupujeme od MyProtein, ale ak máte nejaké tipy na iné značky, sem s nimi 🙂 Určite by bolo možné použiť v recepte aj lieskovo-orieškové (kúpite napríklad v bezobalovom obchode U Vážky).

Tento recept na raw guľky bez ďatlí je z mojej srdcovej knižky – môjho prvého ebooku, ktorý som tvorila ešte minulý rok na Valentína. Ak ho ešte stále nemáte, stiahnite si ebook úplne zdarma tu. Zatiaľ je tu pre vás recept na raw guľky bez ďatlí. 🙂

mandľové raw guľky

Na 8 guliek budeme potrebovať:

  • 4 PL mandľového masla
  • 2 PL kokosovej múky
  • 5-6 PL citrónovej šťavy
  • 2 ČL citrónovej kôry
  • ½ ČL kardamomu
  • štipka mletého zázvoru
  • štipka soli

Postup:

  1. Všetky suroviny zmiešame v miske rukami a vypracujeme cesto. Ak sa pŕiliš lepí, pridáme kokosovú múku a ak je naopak príliš suché pridáme mandľové maslo.
  2. Z cesta vyrobíme guľky a obalíme v kokose. Skladujeme v chladničke.
mandľové raw guľky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.