Praženica s cukinou a šampiňónmi

Raňajky, Recepty

Sýte raňajky, po ktorých nevyhladnete. Praženica s cukinou vás nesklame.

Všade, kde sa pozriem, sú tekvice. Malé, veľké, oranžové, biele, zelené. Odvšadiaľ na mňa vyskakujú recepty na hokkaido polievku. Ale čo tak sa pozrieť aj na jej zelenú kamošku, cukinu? Polievka z nej asi nebude, ale zato skvelé raňajky áno!

Hlavne, keď už je cukina v chladničke nejaký ten deň. Ups. No nie je nič jednoduchšie, ako ju nakrájať, hodiť na panvicu, pridať hríbiky a vajíčka…A dokonalé raňajky a lá praženica s cukinou sú na svete 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 1/2 cukiny
  • 2 vajíčka
  • 3 šampiňóny
  • 1 menšia cibuľa
  • maslo
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľku a smažíme do sklovita. Pridáme nakrájané hríby a cukinu a smažíme dozlatova.
  2. Pridáme vajíčka. Na panvici rozmiešame a smažíme, kým nedosiahneme želanú konzistenciu.
  3. Podávame s čerstvou zeleninkou.
praženica s cukinou

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.