Jednoduchý a chutný dezert z pár surovín.
Niekedy môže z mála vzniknúť niečo úžasné! Naposledy sa mi to potvrdilo, keď som mala v chladničke takmer prázdno, ale zato chuť piecť…a do obchodu sa mi v upršanom počasí nechcelo ani omylom. Vznikli z toho tieto dokonalé vanilkovo-čokoládové kocky.
Musím povedať, že toto je ten najprispôsobivejší koláč – samozrejme úžasne chutný a jednoduchý. Dá sa hocijako pomeniť aby vyhovoval vašim chúťkam (a tomu, čo máte v chladničke). Stačí do krému pridať napríklad jahody a hneď máte jahodový. Alebo čokošku do krému a je čokoškový..proste môžte ho robiť zakaždým a vždy môže byť iný!
Naposledny som z neho urobila tieto kávové rezy – famózne ako z (bez)cukrárne.
Pri práci z kokosovou múkou niekedy riskujete, že z koláčiku bude vysušený kartón… To však nie je prípad týchto vanilkovo-čokoládových kociek. Korpus je totiž krásne šťavnatý vďaka jogurtu, doplnený o lahodný mascarpone krém. Ako obláčik.
Takže dobrú chuť, zajtra ho asi zas robím:)
Na 10x10cm budeme potrebovať:
Cesto:
- 2 PL kokosovej múky
- 1 PL kakaa
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 2 PL gréckeho jogurtu
- 1/2 ČL mletej škorice
- vanilka podľa chuti (1/2 struku-zrniečka)
Krém:
- 30g mascarpone
- 60ml šľahačkovej smotany
- vanilka (1/2 struku-zrniečka)
Postup:
1. Ingrediencie na cesto si zmiešame v miske, premiestnime do vymastenej formy a pečieme zhruba 25 minút na 180°C.
2. Medzitým si pripravíme krém – v miske šľahačom vyšľaháme mascarpone a šľahačku a pridáme vanilku.
3. Na vychladnutý korpus nanesieme krém, prípadne polejeme čokoládovou ganážou, ozdobíme a dáme zachladiť aspoň na 20 minút do chladničky.