Kuracia “čína” s karfiolovou ryžou

0
484
kuracia čína

Obed, či večera hotová za pätnásť minút.

Ľahké jedlo, hotové za 20 minút aj s nákupom a máte pokoj. Zvládnete to aj s chorobou (odskúšané), počas skúšok (odskúšané), v časovej tiesni (odskúšané) a aj s urevanými deťmi (neodksúšané:D). Je to fakt výborné!

Ja tento rýchly skvost to volám čína, aj keď s Čínou to má spoločné asi len ten nápis “wok” na mrazenej zelenine, ktorú som použila.

kuracia čína

Čína-nečína, toto jedlo je mojou obľúbenou záchranou počas uponáhľaných dní.


Na dve veľké porcie budete potrebovať:

  • 400g kuracích pŕs
  • 1 balík mrazenej čínskej zeleniny (wok..)
  • 1 ČL kari korenia
  • 1/2 ČL červenej papriky
  • soľ,korenie
  • 1 karfiol

Postup:

1. Kuracie prsia si nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca, pridáme koreniny a osmažíme do zlatova.

2. Keď je mäsko hotové, pridáme k nemu mrazenú zeleninu a dusíme pod pokrievkou, kým zelenina nie je mäkká.

3. Pokrievku odložíme a povaríme aspoň 10 minút, aby sa vyparila zvyšná voda.

4. Medzitým si pripravíme karfiolovú ryžu. Celý čerstvý karfiol si nasekáme na maličké kúsky (v mixéri, či v procesore) a na kúsku masla opražíme na panvici do mäkka. Pridáme koreniny, či prípadne čerstvé bylinky a podávame.

kuracia čína
Ahojte! Som Martina a spolu s Adamom sme založili niesomzcukru.sk, lebo si myslíme, že život môže byť sladký aj bez cukru. Ako dôkaz varím, pečiem a tvorím recepty, ktoré sú rýchle, ľahké, bez cukru a chutia skvelo. Presvedčte sa sami :)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu