Fašírky s kôprovou omáčkou

Hlavné jedlá, Recepty

Skvelá slovenská dobrota na každý deň.

Dnes sa tešíme z jednoduchého receptu na kôprovú omáčku s fašírkami.

Kôpor je výnimočná bylina, ktorá oplýva špecifickou chuťou a vôňou. Táto rastlina obsahuje množstvo vitamínov, medzi ktoré sa radí napríklad aj vitamín C a A. Je silným bojovníkom proti nachladnutiu, a takisto posilňuje iminutu. Je to veľmi nenáročná bylina, ktorá sa dá vypestovať takmer všade.

Okrem liečivých účinkov kôpru sa pýši aj výnimočnou chuťou, ktorú si určite pamätáte z detstva. My sami pripravujeme kôpor na mnoho spôsobov, ale v podobe omáčky si ho vychutnávame najviac. Pri tomto recepte nie je treba žiadne komplikované suroviny a je to klasika, ktorú si môžete dopriať bez námahy a určite bude chutiť celej rodine 🙂

Kôprová omáčka sa radí medzi jeden z najklasickejších omáčok, a preto dúfame, že vás poteší a bude vám chutiť :).


Na 2-3 porcie budeme potrebovať:

Fašírky:

  • 250g mletého bravčového mäsa
  • 1 vajíčko
  • 1 malá cibuľa
  • soľ, korenie, sušený cesnak, mletá paprika

Omáčka:

  • 1 malá cibuľa
  • 1 cukina
  • 400 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2 hrste čerstvého kôpru
  • ½ ČL psyllium (vláknina)
  • soľ, korenie

TIP: Psyllium môžete vynechať – namiesto neho pridajte viac cukiny, alebo menej smotany.

Postup:

  1. Surové mäso zmiešame s vajíčkom, cibuľou nakrájanou najemno a korením. Poriadne premiešame a rukami vytvarujeme fašírky, ktoré naukladáme na plech pokrytý pečiacim papierom. Pečieme približne 40 minút na 180°C – v polovici pečenia fašírky pretočíme na druhú stranu.
  2. Medzitým si pripravíme omáčku. Cuketu nastrúhame najemno. V hrnci osmažíme cibuľu nakrájanú najemno spolu s cukinou domäkka, priebežne podlievame troškou vody. Keď je cukina mäkká, zalejeme smotanou a povaríme pár minút.
  3. Hrniec odstránime z plameňa a omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka.
  4. Vrátime na sporák, znovu povaríme a pridáme najemno nasekaný kôpor. Premiešame.
  5. Pridáme psyllium – radšej postupne a menej, aby bola konzistencia podľa vašich predstáv. Poriadne premiešame.
  6. Omáčku podávame s fašírkami a prípadne aj s uvareným vajíčkom natvrdo.
fašírky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.