Zapekaná brokolica s kuracím mäsom

Hlavné jedlá, Recepty

Brokolica v hlavnej úlohe v tomto nenáročnom jedle.

Mávate občas také dni, že sa vám nič nechce? Tento víkend je pre mňa presne taký – lenivý. Celý týždeň som nevedela, kde mi hlava stojí, a tak som bola veľmi rada, keď som si konečne nemusela nadstaviť budík a mohla dva dni len tak oddychovať, čítať dobrú knižku a piť hektolitre čaju.

Samozrejme to by som nebola ja, keby som môj plán relaxovať (čiastočne) nezavrhla a pustila sa do upratovania 😀 Energia na varenie mi tak už neostala.

Hovorí sa, že hlad je najlepší kuchár a tuším, že to tak bude. Otvorím chladničku a tam sa povaľuje brokolica. Spomenula som si, ako mama robievala zapekané cestoviny s brokolicou a dostala som nato chuť. Takže plán bol jasný! Zapekaná brokolica s kuracím mäskom.

Super nenáročné jedlo za pár korún (čo sa takto ku koncu mesiaca hodí, haha). Popravde ma prekvapilo, aké dobré to bolo! Mäkkučká brokolica, chutné mäso, lahodná smotana a chrumkavé kúsky čedaru navrchu. Mňam!


Na 4 porcie budeme potrebovať:

  • 2 brokolice
  • 450g kuracích pŕs
  • 225 ml smotany na šľahanie (33%)
  • 2 vajíčka
  • 200g strúhaného cheddaru
  • soľ, korenie, červená paprika, sušené oregano

Postup:

  1. Brokolicu umyjeme a nakrájame/rozdelíme na malé kúsky.
  2. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a opražíme na rozohriatom masle do zlatova. Ochutíme koreninami.
  3. Zapekaciu misu si vystlieme pečiacim papierom. Striedavo ukladáme brokolicu a kuracie prsia natesno.
  4. V inej miske si zmiešame smotanu, dve vajíčka a koreniny (stačí vidličkou) a touto zmesou rovnomerne polejeme brokolicu a mäaso v zapekacej mise.
  5. Posypeme cheddarom. Asi ⅓ syru si necháme bokom.
  6. Zapekaciu misku prikryjeme alobalom a pečieme asi 20 minút na 190°C. Alobal odstránime, posypeme zvyškom cheddaru a dopekáme ďaľších 20 minút, kým brokolica nie je mäkká.
zapekaná brokolica

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Connected account for the user niesomzcukru does not have permission to use this feed type.
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.