Vianočné nízkosacharidové kokosky bez cukru

Dezerty, Recepty

Chrumkavé koláčiky bez štipky múky, či cukru. Užite si Vianoce bez výčitiek!

Po perníkových guľkách, ktoré musia byť v chladničke (ak vám vôbec nejaké ostanú :D) na Vianoce potrebujem aj koláčiky, čo budú len tak na tanieri na stole… Viete, aby sa rodinka (a ja) vždy mohla ponúknuť, keď pôjde okolo 🙂

Kokosky sú ideálnou voľbou! Chrumkavé, nie však vysušené – presne také, aké majú kokosky byť. Tak isto ako perníkové guľky, kokosky spĺňajú moje vianočno-koláčové požiadavky a tak neobsahujú nič super špeciálne.

kokosky bez cukru

Navyše na ne potrebujete jednu misku a ruky. Rýchle a jednoduché. A to nehovorím o tom, ako rozvoňajú celú kuchyňu, keď budú v rúre! Vôňa kokosu a masla…ďaľšia z vôní, čo mi pripomína Vianky 🙂

Rozmýšľam, že by boli ideálne aj ako malý darček pre mojich blízkych. Zabaliť do peknej krabičky, previazať mašličkou a malá, chutná a hlavne zdravá pozornosť na svete. Ja by som sa takej určite potešila! To len tak, keby vám dochádzali nápady na vianočné darčeky. Či o tých ešte ani nerozmýšľate? 😀

Ako už u mňa býva zvykom, do kokosiek som nepridala žiadne sladidlo. Kokos je sladký sám o sebe a myslím, že ho tam nie je treba. (A tiež tu v Dánsku sú sladidlá drahé, haha.) Určite ich však vyskúšajte namočiť po upečení do roztopenej čokolády! Tmavá čokina pridá kokoskám ten správny vianočný šmrnc!


Na cca 15 kokosiek budeme potrebovať:

  • 100g mandľovej múky
  • 35g kokosovej múky
  • 5 PL strúhaného kokosu
  • 1 vajíčko
  • 40g masla
  • 2 ČL kokosového oleja
  • vanilka (½ struku, ¾ ČL prášku)
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

TIP: Upečené a vychladené kokosky namočte v roztopenej horkej 99% čokoláde (2 kocky) zmiešanou s kokosovým olejom (½ ČL).

Postup:

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešame v miske.
  2. Pridáme vajíčko, zľahka premiešame.
  3. Pridáme maslo a rukami umiesime cesto. Konzistenciou by malo byť ako klasické maslové. Následne vytvarujeme guľky.
  4. Guľky poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme na 190°C zhruba 15 minút dozlatova.
kokosky bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.