Tekvicový low-carb koláčik

Dezerty, Recepty

Dva v jednom! Dva vláčne koláčiky spojené lahodným krémom.

Počas jesene mám pocit, že na mňa tekvicové recepty o chvíľku vyskočia aj z chladničky! Sú všade! Sociálne siete plné fotiek oranžových polievok, čízkejkov, placiek… A v obchodoch je ťažké o tekvicu nezakopnúť.

Hovorím si, niečo na tom musí byť, že sú také obľúbené. Tekvicovú polievku milujem, to je pravda. Čo tak skúsiť tekvicu na sladko a upiecť tekvicové sušienky? Áno, to bol pôvodný plán. Nuž ale človek mieni, rúra a recept mení. 😀 Aby ste si nemysleli, mne sa často stáva, že mi niečo v kuchyni nevyjde.

tekvicový koláčik

A tak mi namiesto chutných chrumkavých sušienok vyšli z rúry vláčne koláčiky. Mäkké a od keksíkov na míle ďaleko. Bolo mi ľúto ich vyhodiť, lebo chuťovo boli super a trošku nezvyčajné! Lenže kto by jedol tekvicové placky len tak? Niečo tomu chýbalo!

Vyšľahala som lahodný vanilkový krém a bolo to to pravé orechové. Vzhľadom pripomínajú oranžové laskonky, či zmrzlinový sendvič. Nevedela som im vymyslieť ani ten správny názov. Sú to jednoducho koláčiky s príchuťou jesene 🙂


Na 8 koláčikov budeme potrebovať:
Koláčiky

  • 270g uvarenej tekvice hokkaido
  • 2 PL kokosovej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 ČL mletej škorice
  • ½ ČL kardamomu
  • ⅓ ČL mletého zázvoru
  • 50g vlašských orechov
  • 2 PL masla
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Krém

  • 100g mascarpone
  • 200ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
  • vanilka/vanilkový extrakt podľa chuti

Postup:

  1. Uvarenú a vychladnutú tekvicu rozmačkáme v miske vidličkou na kašu.
  2. Orechy pokrájame nadrobno a všetky ingrediencie zmiešame s roztlačenou tekvicou.
  3. Rukami tvarujeme malé ploské koláčiky, cca 16 kusov, ktoré ukladáme na plech pokrytý pečiacim papierom.
  4. Pečieme asi 30 minút na 180°C. Koláčiky budú aj po upečení jemné a vláčne.
  5. Medzitým si pripravíme krém. Do misky dáme mascarpone a šľahačkovú smotanu a ručným šľahačom vyšľaháme do tuha. Jemne vmiešame vanilku, či vanilkový extrakt podľa chuti.
  6. Upečené koláčiky necháme vychladnúť. Následne popárujeme a spojíme krémom. Skladujeme v chladničke.
tekvicový koláčik

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.