Škoricový nízkosacharidový koláčik s vlašskými orechmi

Dezerty, Recepty

Koláčik s príchuťou jesene.

Jeseň je tu! Nieže by som nemala rada leto, ale už som mala celkom dosť neúnavného slnka a rekordných teplôt. Tešila som sa na to, ako sa zachumlím v posteli so šálkou teplého čaju a budem si užívať klopkanie dažďových kvapiek na okná.

Len som akosi zabudla, že to je len moja romantická predstava. V skutočnosti jeseň znamená blato, daždivé počasie, premočené oblečenie, chrípku a kašľajúcich ľudí, studené ruky, pokazené dáždniky, vietor a šesť vrstiev oblečenia. Och, keby len vyšlo to slnko!

Či už ležíte v pohodlnej posteli (s chrípkou), alebo máte uponáhľaný (daždivý) deň, nič nepoteší viac ako lahodný koláčik. Dobre, možno okrem vreckoviek.

Vlašské orechy sa mi neodmysliteľne spájajú s jeseňou. K tomu škorica a hrejivý, výborný koláč je na svete. Ak preferujete low-carb stravovanie a nie keto, pokojne do koláčika pridajte aj nastrúhanú polovicu jabĺčka. Musím však povedať, že šťavnatý je aj bez toho!

Bonusom je aj fakt, že ho máte pripravený za 4 minúty so „vším všudy“, umytie hrnčeka vrátane. Rýchla a zdravá škoricová mňamka – čo viac si priať? 🙂


Na 1 porciu budeme potrebovať:

  • 1 ½ PL kokosovej múky
  • 1 ČL škorice
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • ⅓ hrnčeka nakrájaných vlašských orechov
  • 3 PL šľahačkovej smotany
  • 1 vajíčko
  • 1 PL oleja z vlašských orechov / kokosového oleja
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

Postup:

  1. V hrnčeku so širším dnom si zmiešame všetky suché ingrediencie.
  2. Pridáme smotanu, celé vajíčko a olej a poriadne premiešame.
  3. Vložíme do mikrovlnky a necháme ohrievať približne dve – tri minúty podľa výkonu mikrovlnky. Priebežne kontrolujeme a vyberieme vtedy, ak je cesto na povrchu pružné a mäkké, ale nie vlhké.
  4. Vyklopíme z hrnčeka a ešte teplé polejeme lyžicou šľahačkovej smotany, vďaka čomu bude koláčik neuveriteľne šťavnatý. Podávame so šľahačkou, malinovým džemom, orieškami alebo kakaovou polevou.
mugcake

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.