Nízkosacharidový vanilkový puding len z troch ingrediencií

Dezerty, Recepty

Jednoduchý lahodný dezert.

Sviatky za nami, je čas pustiť sa do tých novoročných predsavzatí! Ktoré som si nedala. Nieže by som sa nechcela v ničom zlepšiť, či posunúť. Len to nechcem škatuľkovať ako predsavzatie, pridať tak zbytočný tlak sama na seba a nakoniec to aj tak nevydržať, lebo ciele, ktoré som si dala, boli nereálne.

Takže v 2019 chcem byť, tak ako každý rok, najlepšou verziou seba a budem sa snažiť, aby sa tak stalo. Každý deň, nie len prvý týždeň v roku. Nový rok je šanca na nový začiatok, ale to je každý nový deň. Takže či je 1.1 alebo 25.7 je to predsa jedno 🙂

puding bez cukru

Ak je jedným z vašich cieľov byť zdravší a mať zdravý vzťah s jedlom a vybrali ste si cestu nízkosacharidového stravovania, gratulujem. Je veľká šanca, že sa vám to podarí. A aby ste si nemysleli, že to je len jedenie jednotvárneho jedálnička a navyše neuveriteľne neudržateľný spôsob stravovania (ako mnohokrát počúvame) tu je dôkaz, že tieto reči sú len rečami neprajníkov 🙂

Rýchly domáci puding z 3 surovín, ktoré má takmer každý low-carb stravník doma. Smotana, žĺtka a vanilka – nič viac, nič menej 🙂 Žiadne škroby, konzervanty, farbivá, či chémia. Naozajstné výživné jedlo bez pocitu odopierania si. Dobrú chuť! 🙂


Na dve porcie budeme potrebovať:

  • 225ml smotany na šľahanie (33%)
  • 3 žĺtka
  • 1 vanilkový lusk (alebo 1 ČL vanilkového extraktu)
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť

TIP: Pre ešte lepší zážitok servírujte s teplými rozvarenými malinami, či jahodami, šľahačkou, či čerstvým ovocím.
Postup:

  1. Nevyšľahanú smotanu nalejeme do hrnca so širším dnom. Vanilkový lusk pozdĺžne rozrežeme špičkou noža a vanilku vyškriabeme. Obsah lusku zmiešame v hrnci so smotanou.
  2. Smotanu s vanilkou ohrievame na miernom plameni aspoň 5 minút, aby sa chuť vanilky rozvinula. Smotana musí byť teplá (tak, že keď do nej dáte prst, nepopálite sa), ale nie vriaca.
  3. Medzitým si v druhej miske rozmiešame žĺtky ručne metličkou do bleda. Ak chcete pridať sladilo, tak v tomto kroku – rozmiešajte ho spolu so žĺtkami.
  4. Teplú smotanu vlievame po štvrtinách do žĺtok za stáleho miešania. Vždy po naliatí jednej časti miešame aspoň dve minúty pred naliatím ďaľšej časti.
  5. Keď máme smotanu celú zmiešanú so žĺtkami, celú zmes prelejeme späť do hrnca a varíme na miernom plameni do zhustnutia. Trvá to dlhšie a aj keď sa vám zmes nebude zdať úplne hustá, nebojte. Stuhne viac v chladničke.
  6. Teplý puding prelejeme do pohárov alebo servírovacích misiek a dáme do chladničky na aspoň 2 hodiny.
puding bez cukru

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.