Nízkosacharidové vanilkové rožky

Dezerty, Recepty

Nízkosacharidové vanilkové Vianoce u vás doma. Mňam!

Už sa teším ako malé dieťa! Nielen na Vianoce, ale najmä nato, ako konečne pídem domov. Príchody a odchody, na to som si už po takmer piatich rokoch v Dánsku zvykla. Ale príchody na Vianoce, to má svoje špeciálne čaro. Zrazu mi nevadí únava, ani zima, ani krátke dni a skoré stmievanie.

Najlepšie je aj tak sadnúť si na gauč s teplým čajom v ruke a oddychovať v kruhu rodiny. Rozprávať sa, vtipkovať a užívať si prítomnosť jeden druhého. (Áno, keď už nebývam doma, je mi to vzácne :D) Tieto chvíle sú pre mňa najlepšie. Ešte keby vonku nasnežilo, ideálnejšie Vianoce si neviem predstaviť.

vanilkové rožky bez cukru

K Vianociam neodmysliteľne u nás doma patrilo pečenie koláčikov s mamou. Vyhradili sme si deň, či dva a vypekali 8 druhov koláčov pre celú rodinu. Ako som bola staršia, pečenie sa stalo tradícou (a pridala sa k nám aj fľaša vína, či Baileys) a vypekali sme často až do noci.

Teraz, keď bývam 1000km ďaleko a cez Vianoce chodím domov na pár dní, pečenie veľmi nestíham. Ale aj tak pečieme spolu – cez Skype :)) (Len škoda, že si nejde aj štrngnúť online:)) Keď raz budem veľká, určite by som chcela mať takúto tradíciu s deťmi aj ja.

Tradície sú pre mňa dôležité, ale ide skôr o ten pocit spolupatričnosti a lásky a nostalgie, ako o samotné koláčiky. Preto ak chcete mať Vianoce cukrfree a bez ujmy na dobrom pocite, vyskúšajte tieto vanilkové rožky – bez cukru a bez múky, ale stále vianočné 🙂

Neviem ako u vás, ale u nás sú teda vanilkové rožky vianočnými stálicami!


Na 15-20 rožkov budeme potrebovať:

  • 50g mandľovej múky
  • 50g mletých vlašských orechov
  • 35g kokosovej múky
  • 1 vajíčko
  • 50g masla
  • vanilka (1 struk) alebo podľa chuti
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!

TIP:Upečené a teplé vanilkové rožky obaľte v troške práškového sladidla (napríklad v erythritole).

Postup:

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešame v miske.
  2. Pridáme vajíčko, zľahka premiešame.
  3. Pridáme maslo a rukami umiesime cesto. Konzistenciou by malo byť ako klasické maslové. Následne vytvarujeme rožky. Tvarujú sa tažšie ako klasické, treba byť opatrný, cesto sa môže drobiť.
  4. Rožky poukladáme na plech vystlaný pečiacim papierom a pečieme na 190°C zhruba 15 minút dozlatova.
vanilkové rožky bez cukru
Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.