Nízkosacharidové tartaletky s čokoládovým krémom

Dezerty, Recepty

Dezert, ktorý očarí a privodí sviatočnú atmosféru!

Už som akceptovala fakt, že o chvíľku sú tu zase Vianoce. Nielenže z regálov obchodov na mňa už číhajú Mikulášovia a vianočné ozdoby, ale aj na sociálnych médiách sa začínajú pomaly, ale isto objavovať recepty na vianočné pochutinky.

Neviem ako vy, ale ja o pečení vianočných koláčikov zvyčajne ani nechyrujem do 22.12. Potom sa v strese a panike na poslednú chvíľu snažím upiecť, čo sa dá a strávim pri tom celú noc. A nepopieram, že neraz padne za obeť nejaká tá fľaška vína.

čokoládové tartaletky

Sľúbila som sama sebe (a mojej pečeni), že tento rok ma Vianoce neprekvapia a poriadne sa na ne nachystám. Že nakúpim darčeky s predstihom (už jeden mám!!!) a vyskúšam receptíky na nízkosacharidové koláče. A musím vám povedať, že spolu s teraz už obľúbenými Bounty tyčinkami, nebudú na vianočnom stole chýbať ani tieto úžasné mandľové tartaletky s čokoládovým krémom.

čokoládové tartaletky

Tartaletky sú moje najobľúbenejšie a za starých (cukrových) čias som ich piekla veľmi rada. Bolo len otázkou času, kedy ich pretvorím do nízkosacharidovej podoby 🙂 Podobajú sa tým klasickým, ale nie je v nich ani zrnko cukru a múky. Popravde som ani nepoužila sladidlo a aj tak boli výborné.

Namiesto slaného karamelu som ich naplnila mandľovým maslom. Ne-u-ve-ri-teľ-né! Naozaj, nepreháňam. A čapička z čokoládového krému s perníkovým korením je to, kvôli čomu sa tieto tartaletky neohrejú na stole ani 10 minút. Takže radšej urobte rovno dvojitú dávku! 🙂

čokoládové tartaletky

Na 15 tartaletiek budeme potrebovať:

Košíčky:

  • 105g mandľovej múky
  • 35g kokosovej múky
  • 30g masla
  • 1 vajíčko
  • keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
  • vanilka (z 1 vanilkového struku)

Náplň:

  • 15 ČL mandľového masla

Krém:

  • 75g mascarpone
  • 150ml šľahačkovej smotany (33%)
  • 2 ČL kakaa
  • 3 kocky vysokopercentnej čokolády (90%+)
  • 1 ČL kokosového oleja

TIP: Pre vianočnú príchuť pridajte do krému 1 ČL perníkového korenia bez cukru.

Postup:

  1. Pripravíme si cesto na tartaletky. V miske zmiešame suché ingrediencie na tartaletky. Pridáme vajíčko a znovu poriadne premiešame, až kým z cesta nebude mrvenička. Potom rukami primiešame maslo a z cesta vytvoríme veľkú homogénnu guľu. Cesto je konzistenčne ako to klasické maslové.
  2. Formičky na tartaletky si vymastíme kokosovým olejom a cesto do každej rovnomerne rozdelíme. Rukami “vystelieme” každú formičku zvnútra tenšiou vrstvou cesta.
  3. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút na 180°C, pokiaľ košíčky nie sú upečené dozlatova.
  4. Po upečení necháme vychladnúť 10 minút a opatrne vyklopíme z formičiek. Necháme vychladnúť úplne.
  5. Medzitým si pripravíme krém. Čokoládu si roztopíme spolu s kokosovým olejom. V miske elektrickým šľahačom vyšľaháme mascarpone so šľahačkou do tuha.
  6. K vyšľahanej šľahačke primiešame stierkou roztopenú čokoládu a kakao, prípadne aj perníkové korenie.
  7. Vychladené košíčky naplníme lyžičkou mandľového masla a následne nanesieme čokoládový krém. Ja používam cukrárske vrecko.
  8. Posypeme mandľami, kokosom, lyofilizovaným ovocím, či sušenými ružovými lupeňmi a skladujeme v chladničke. Najlepšie sú odležané 24h v chladničke.
čokoládové tartaletky

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.