Najlepšia low-carb pizza (ako naozajstná!)

Hlavné jedlá, Recepty

Pripravte sa na revolúciu vo vašom jedálničku – zdravá pizza!

Zabudnite na všetky baklažánové, cuketové a karfiolové pizze. Táto pizza chutí ako naozajstná! Paradajková omáčka, topiaci sa syr a čo je najdôležitejšie – chrumkavé cesto.

Už nikdy vám nebude chýbať tradičná pizza a už nikdy nebudete pokukovať po kamarátoch a tajne im závidieť kúsok pizze. Lebo vy budete mať túto! Výbornú a zdravú!

Najlepšia je jej variabilnosť – chrumkavé cesto si obložte tým, na čo máte chuť. Obyčajná Margherita? Paradajky a mozzarella. Pikantná Pepperoni? Kolieska bio salámu a chilli. Funghi? Pridajte šampióny! Quattro Formaggi? Obložte si ju syrom! Kombinácií je naozaj mnoho a fantázii sa medze nekladú.

Ideálna na večer s kamarát(ka)mi, k filmu, ale aj ako plnohodnotný obed, či večera. Plná zdravých tukov vás zasýti na dlho, takže vydržíte celý večer pretancovať. Ehm. Pracovať. Pracovať som myslela, samozrejme.

Ak by sa vám príprava zdala príliš zložitá, nebojte. Pripravila som rýchly fotopostup (pozrite galériu). Nie je to nič ťažké, trvá to asi 20 minút + 15 minút pečenia a stojí to zato. Neoľutujete váš čas strávený v kuchyni!


Na 1 väčšiu pizzu budeme potrebovať:

Cesto

  • 250g strúhanej mozzarely
  • 130g mandľovej múky
  • 1 vajíčko
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • soľ, sušený cesnak, oregano

Vrch

  • prepasírováne paradajky (najlepšie domácej výroby, alebo z obchodu bez pridaného cukru)
  • špenát
  • mozarella
  • šampiňóny
  • prosciutto
  • soľ, korenie, oregano, bazalka, sušený cesnak, olivový olej

Postup:

  1. Nastrúhanú mozarellu vysypeme do misky a ohrievame v mikrovlnke v 30 sekundových intervaloch (približne 3x30s.), kým mozarella nie je roztopená. Pozor, netreba ju tam nechať dlhšie, lebo stvrdne.
  2. Medzitým si v druhej miske zmiešame sypké suroviny.
  3. Do roztopenej mozarelly vmiešame celé vajíčko a následne túto zmes pridáme do sypkých surovín.
  4. Vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu ako plastelína.
  5. Medzi dvoma kusmi pečiaceho papieru rozvaľkáme rovnomerne do kruhu.
  6. Vrchný pečiaci papier odstránime, zrolujeme trošku okraje cesta a pečieme cca 10 minút na 180°C.
  7. Vyberieme z rúry a nanesieme vrstvu prepasírovaných paradajok (ochutených bylinkami a soľou a korením a cesnakom), všetky topingy podľa chuti a dáme piecť na ďaľších 15 minút na 180°C.
  8. Po upečení vyberieme a okraje natrieme olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.