Vyprážaný syr s cuketovými hranolkami

Hlavné jedlá, Recepty

Slovenská klasika v novom, ľahšom, šate – vyprážaný syr s cuketovými hranolkami.

Viete si predstaviť niečo lepšie než chuť teplého syra roztekajúceho sa v ústach? Jediné, čo nám napadá je chuť takéhoto syra, ktorý si môžete dať aj počas nízkosacharidovej/keto diéty!

V tomto prípade sme zemiakové hranolky zamenili za cuketu a obliekli sme ju do mandľovo-parmezánového kabátu. Nedá mi nespomenúť, že by som ich za tie klasické vymenila kedykoľvek. Bolo to prvýkrát, čo sme skúšali takéto hranolky, ale s istotou vieme povedať, že to nebolo naposledy. Výborne sa hodili k vyprážanému syru.

vyprážaný syr

Cuketové hranolky môžete vyskúšať upiecť aj v rúre. Pridávame jednu dobrú radu na záver: aby sme zamedzili roztečeniu syra, druh syru volíme s čo najväčším obsahom tuku a pred obalením ho vložíme na približne 20 minút do mrazáku.

Myslím si, že k tomuto receptu netreba viac dodať. Snáď len, že v jednoduchosti je krása. Servírujte s domácim dressingom a užite si chuť nostalgie:)


Na 2 porcie budeme potrebovať:

  • 300g eidamu (ementálu alebo inéhu syru podľa chuti)
  • 100g mandľovej múky
  • 1 vajce
  • maslo na vyprážanie (alebo ghee)
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 50g parmezánu
  • 3 PL psyllia
  • soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, cesnakové korenie

Postup:

  1. Syr si nakrájame na hrubšie plátky (2ks). Následne plátky syra vložíme do mrazáku a necháme tuhnúť približne 20 minút.
  2. Do misky rozbijeme vajce, pridáme štipku soli a premiešame vidličkou.
  3. Do druhej misky nasypeme mandľovú múku a psyllium.
  4. Z mrazáku vyberieme syr, obalíme vo vajíčku a potom v mixe mandľovej múky a psyllia.
  5. Na panvici si rozpálime maslo alebo ghee a na miernom plameni pražíme plátok syra z každej strany približne 5 minút.
  6. Cuketu nakrájame na úzke pásiky, vložíme do misky, posypeme soľou a počkáme, kým pustia vodu. Osušíme kuchynskou vreckovkou.
  7. Do zvyšného mixu mandľovej múky a psyllia pridáme parmezán.
  8. Nakrájanú cuketu obalíme vo vajíčku a mixu múky, psyllia a parmezánu, korenia a soli.
  9. Dáme na panvicu s rozohriatym maslom a opekáme do zlatista.
vyprážaný syr

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.