Krupicová kaša bez výčitiek? Je to možné, ak si pripravíte túto bezlepkovú krupicovú kašu bez múky.
Krupicová kaša je návrat do detstva. Teplé roztápajúce sa maslo, kakavko a škorica a popálené ústa, lebo nie je čas čakať na vychladnutie. A kto by si nechcel zaspomínať na sladké chvíľky bezstarostnosti? Vypustiť z hlavy, povinnosti a ponoriť sa do pekných spomienok je jednoduché. Stačí si uvariť jedlo, ktoré vám tie čarovné momenty pripomína. Krupicová kaša bez cukru, roztápajúce sa maslo a vôňa škorice a kakaa…to je ono!
A navyše úplne bez výčitiek! Nízkosacharidová, úžasne sýta kaša plná zdravých tukov. Zahreje nie len vaše bruško, ale aj srdce 🙂
Na 2 porcie budeme potrebovať:
- 300 ml šľahačkovej smotany (min. 33%)
- 6 PL jemne strúhaného kokosu
- 1 PL kokosovej múky
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
- maslo, kakao, škorica
Postup:
- Do hrnca dáme šľahačku a kokos a varíme na slabšom plameni zhruba 8 minút.
- Do zmesi prisypeme kokosovú múku podľa toho, ako hustú kašu chceme.
- Podávame s maslom, kakaom a škoricou.