Najjednoduchší nízkosacharidový chlieb z mikrovlnky

Raňajky, Recepty

Ak vám na keto/low-carb diéte chýba chlieb, nezúfajte! Záchrana je tu.

Čo ak vám poviem, že na nízkosacharidovej diéte si môžete vychutnať chrumkavý chlieb? Navyše ani nemusíte pre ňho utekať do obchodu!


Jednoducho si tento LC chlieb môžte spraviť doma. Budete potrebovať len jeden hrnček a zopár bežných ingrediencií a voňavý chlebík je na svete. Len za pár minút získate jednu porciu, z ktorej máte štyri plátky tohto jednoduchého keto chlebu. Samozrejme s minimom sacharidov a plný zdravých tukov.


Navyše recept je veľmi ľahko obmeniteľný. Chcete cesnakový chlebík? Pridajte cesnakový prášok! Chuť na talianske bruschetty? Prisypte trošku oregana a bazalky! Chlieb na sladko? Postačí pár kvapiek stévie!


Možností je hneď niekoľko, ale my ho máme najradšej zľahka opečený na sucho na panvici, alebo v hriankovači do zlatova, aby bol úžasne chrumkavý. Potom stačí už len plátok masla a sledovať, ako sa na chlebíku krásne topí. Mňam!


Na jednu porciu budeme potrebovať:

  • 2 PL mandľovej alebo sezamovej múky
  • ½ ČL prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 1 ČL vlákniny (psyllium)
  • korenie podľa chuti (čierne korenie, sušený cesnak, bylinky… – možnosti sú neobmedzené)
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 vajíčko

Postup:

  1. V hrnčeku so širším dnom zmiešame všetky sypké ingrediencie (múku, prášok do pečiva, vlákninu, soľ, korenie).
  2. Pridáme olivový olej a vajíčko a poriadne premiešame, až kým nám nevznikne homogénna hmota (cesto) polotekutej konzistencie.
  3. Hrnček dáme do mikrovlnky – zhruba na 1 minútu. Čas sa môže líšiť v závislosti od výkonnosti mikrovlnky. Ak je po minúte chlebík zvrchu príliš mäkký na dotyk, necháme ho zohrievať ďalšiu minútu.
  4. Chlebík vyklopíme z hrnčeka – malo by to ísť ľahko a nakrájame. Veľmi dobre chutí aj nasucho opražený na panvici (v hriankovači).
Brunch nízkosacharidový
Tip na servírovanie – brunch

Najnovšie články

Social

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.

Martina Papajová

Ahojte! Vitajte na Nie som z cukru. Nájdete tu recepty bez bieleho cukru a múky. Tento blog však nie je len o jedle. Rada zdieľam inšpiráciu, píšem o cestovaní, živote v zahraničí a o živote ako takom. Dúfam, že sa vám tu bude páčiť.

Kategórie

Nastavenia súkromia
Táto webová stránka používa cookies, za účelom zlepšenia funkčnosti stránky pri poskytovaní našich služieb a štatistiky návštev. Zobrazením našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies a zvoľte možnosť „Súhlasím“.