Tento šťavnatý mugcake bez cukru s kokosom a čokoládou pripravíte v priebehu troch minút a to všetko v jednom hrnčeku.
Poznáte to…upečiete celý plech koláču a potom ho neviete prestať jesť. Tento koláčik ponúka jednoduché riešenie – je to jedna porcia! Má to hneď viacero výhod – stačí vám len jeden hrnček a nemusíte umývať kopu riadu a tiež, že jeho upečenie trvá tri minúty. Za mňa ideál.
Spája sa v ňom chuť jemného kokosu a horkej čokolády a vďaka smotane je úžasne šťavnatý. Polevu ani nepotrebuje, ale čo si budeme hovoriť…viac čokolády = viac šťastia. Takže čokoládová ganáž pripravená z jedného štvorčeku vysokopercentnej čokolády a asi 20ml šľahačkovej smotany je to pravé orechové.
Posypte mugcake bez cukru kokosovými lupienkami a máte pocit, že máte na tanieri Boutny tyčinku. Bez cukru a naturálne aj bez lepku.
Jediné riziko je, že si ho urobíte znova:)
Na 1 porciu budeme potrebovať:
- 1 PL kokosovej múky
- 1 ČL strúhaného kokosu
- ⅓ ČL prášku do pečiva
- keto sladidlo podľa chuti – nemusí byť!
- 2 PL šľahačkovej smotany
- 1 ½ PL kokosového oleja
- 1 vajíčko
- 1 štvorček vysokopercentnej čokolády (99%)
Postup:
- V hrnčeku si zmiešame všetky suché ingrediencie a nadrobno nakrájanú horkú čokoládu.
- Pridáme vajíčko, olej, smotanu a dôkladne premiešame.
- Dáme do mikrovlnky približne na 2 minúty (podľa výkonu mikrovlnky). Priebežne kontrolujeme a vyberieme, ak je cesto v hrnčeku na dotyk koláčovej konzistencie (pružné, ale vláčne). Netreba ohrievať dlhšie, lebo sa vysuší.
- Vyklopíme z hrnčeku (malo by to ísť ľahko) a podávame napríklad s čokoládovou ganážou a kokosovými lupienkami, šľahačkou alebo s orieškovým maslom.
